Melegedés és frontmentes nap várható

Fronthatás nem várható, általában nyugodt, eseménytelen időjárásra lehet számítani, azonban melegedés veszi kezdetét. Az érzékenyebb szervezetűek melegfrontokkal járó tüneteket, fokozott feszültségérzést, álmatlanságot, csökkenő koncentrálóképességet tapasztalhatnak.

Melegedés kezdődik

Éjszaka nagy területen derült lesz az ég, míg a Dunántúl nyugati felén tovább vastagszik a felhőzet, és ott elszórtan gyenge eső is eshet. Napközben átmenetileg mindenhol megnövekszik a felhőzet, keleten süt ki hosszabb időre a nap, majd estére ismét többfelé kiderül az ég. Helyenként napközben is előfordulhat kis mennyiségű eső, erre nagyobb esély a Dunántúlon és a középső megyékben van. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, csak néhol kísérhetik élénk lökések a nyugati, északnyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7, 12 fok között alakul, de az Alföldön és az Északi-középhegység völgyeiben néhol ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között valószínű.

anya, lány, lufi, nap

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig:

Vasárnap napos időre számíthatunk, északkeleten lehet helyenként záporeső. A jövő hét első felében a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható, kezdetben több helyen, az időszak végén néhol záporral, zivatarral.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén 20 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben jobbára 25 és 30, keddtől 23 és 28 fok között valószínű.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. augusztus 11. 15,8 °C -5,9 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 37,9 °C (1921) legalacsonyabb hőmérséklet: 8,0 °C (1987)

 

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.