Meleg nyári idő, sok napsütéssel

Napos idő várható, csak kevés gomolyfelhő lehet az égen. Legfeljebb a délután során alakulhat ki az északi területeken egy-egy rövid életű zápor, de az ország döntő részén nem lesz csapadék. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul, de az északi völgyekben 10 fok köré is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között várható.

Fronthatás továbbra sem veszi igénybe szervezetünket. Országszerte kánikula, hőség várható, 30 fok feletti maximum-hőmérsékletekkel. A viszonylag kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő mellett sok napsütésre lehet számítani. Hazánk nagy részén erős lesz az ultraibolya sugárzás. A déli órákban aki teheti húzódjon árnyékba. Használjanak fényvédő krémeket, hordjanak kalapot, napszemüveget és igyanak sok folyadékot, lehetőleg vizet, ásványvizet, gyümölcsleveket!

Pollenjelentés
Amíg tart a meleg, száraz idő, a parlagfű pollenkoncentrációja országszerte tovább emelkedik. Az Alföldön, illetve a Dunántúlon is egyre nagyobb területen érheti el a nagyon magas szintet, szombaton pedig várhatóan már országszerte a nagyon magas tartományban alakul. A hétvégén érkező hidegfront hatására vasárnap várhatóan valamelyest mérséklődik a pollenterhelés, az Alföldön azonban továbbra is többfelé nagyon magas koncentrációban lehet jelen a parlagfű pollenje. A csalánfélék, az üröm és a kenderfélék pollenkoncentrációja is többfelé elérheti a magas szintet. A libatopfélék, a pázsitfűfélék és az útifű pollenkoncentrációja általában az alacsony-közepes tartományban alakul. Előfordulhat még egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és a tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu