Meleg, napos, frontmentes időnk lesz

Nagyrészt derült időre számíthatunk, nyugaton jelenhet meg kevés fátyolfelhő. Csapadék nem lesz. A déli, délkeleti elsősorban a Dunántúlon többfelé megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, de szeszélyes területi eloszlásban ennél hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható.

Légköri front nem éri el a Kárpát-medencét, ugyanakkor egyre melegebb levegő áramlik térségünk fölé. Az ország nagy részén már kánikula várható. A különösen érzékenyek melegfront jellegű hatást tapasztalhatnak. Náluk esetleg előfordulhat fejfájás, migrén, álmatlanság, illetve vérnyomás-ingadozás. Csökkenhet a koncentráló-képesség, mind a munkában, mind az utakon.

 

Pollenjelentés
Az átvonuló hidegfront hatására átmenetileg valamelyest mérséklődött a parlagfű pollenterhelés, az elkövetkező napokban azonban várhatóan ismét emelkedik és újra országszerte eléri a nagyon magas szintet. A csalánfélék virágporának mennyisége általában a közepes-magas tartományban alakul. Az üröm, a libatopfélék és a kenderfélék pollenje jellemzően alacsony-közepes, a pázsitfűféléké és az útifűé alacsony koncentrációban van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma többfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.