Meleg idő elszórtan záporral, zivatarral

Kezdetben többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, majd délután az ország déli felén erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és ott elszórtan, északabbra csak néhol valószínű zápor, zivatar.

Az északkeleti szél eleinte helyenként élénk lesz, majd mérséklődik a légmozgás, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között várható.

Fronthatás nem terheli szervezetünket, de a délutáni órákban néhol erős lehet az UV-B sugárzás. Ilyenkor rövid idő alatt keletkezhet bőrpír, illetve leégés, amely a melanoma kialakulását segíti elő. Fontos odafigyelni a sugárzás elleni védekezésre lehetőleg világos, természetes anyagú ruházat, napszemüveg viselésével, de a megfelelő faktorszámú naptej használata is szükséges lehet.

nyári meleg

Pollenjelentés
A hétvégén a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakul, bár a csalánféléké vasárnap helyenként ismét elérheti a magas szintet. Az útifű, a lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hárs és a kenderfélék pollenkoncentrációja várhatóan alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.