Mégsem gondolnak a pasik állandóan a szexre?

A férfiak valóban többet gondolnak a szexre, mint a nők, de közel sem igaz, hogy minden hetedik percben ez töltené ki a gondolatukat – derült ki egy kutatásból.

Ha igaz lenne a fenti állítás, akkor az 16 órás ébren töltött nappal számolva 8000 szexre utaló gondolatot jelentene.

“Elképesztő, ahogyan az emberek elárasztják ezekkel a hamis statisztikákkal a világot, miszerint a férfiak állandóan a szexre gondolnak, vagy hogy sokkal többször jár a fejükben, mint a nőknek” – mondta a tanulmány szerzője, Terri Fisher, az Ohio Állami Egyetem kutatója. A szakember szerint ezek a tévhitek károsak is lehetnek, hiszen amikor egy férfi meghallja, úgy érezheti, vele valami baj van, ha nála nem stimmelnek a statisztikák.

Az egyetem kutatói – hogy utánajárjanak az igazságnak -, 163 nőt és 120 férfit, 18-és 25 év közötti egyetemi hallgatókat kértek fel arra, hogy vegyenek részt a vizsgálatukban. A résztvevőknek egy héten keresztül minden nap le kellett jegyezniük, ha éppen szexuális, vagy evéssel és alvással kapcsolatos gondolataik voltak. Az eredményekből kiderült, hogy a férfiak naponta átlagosan 19-szer, a nők pedig 10-szer gondolnak a szexre.

Bár ezek szerint a férfiakat valóban többet foglalkoztatja a szex, az adatok szerint azonban gyakran jut eszükbe az alvás és az evés is. “A nők eredményei azt mutatták, hogy ők többet gondolnak a szexre, mint azt bárki is feltételezte volna. Nem is volt olyan nő, aki egyszer sem gondolt volna ilyesmire, vagyis bebizonyosodott, hogy a nők is gondolnak a szexualitásra – fűzte hozzá a kutató. A tanulmány a Journal of Sex Research januári számában jelenik meg.

Az öt legforróbb férfi szexfantázia

Forrás: https://napidoktor.hu/index