Meghökkentő pakolóhelyek a lakásban – avagy sose becsüld alá az apró részleteket!

A kis lakások tulajdonosainak legjobb barátja a leleményesség és a különleges ötletek! Egy ágy alatti tároló, egy tökéletesen kihasznált sarok, no és a sok-sok polc!

Hogyan tehetnénk még helytakarékosabbá otthonunkat?

A kis lakás is nagy áldás, ha az embernek végre saját kuckója lehet! Persze, nem mindegy, hogyan rendezzük be, hiszen egy kisebb térben különösen fontos a megfelelő elrendezés, a helyek maximális kihasználása. Vannak megoldások, melyekre eddig valószínűleg nem is gondoltunk. Lássunk néhány példát!

1.Praktikus hálószoba: a franciaágy alja tökéletes lehet akár több kihúzható fiók kialakítására. Ha nincs alatta pótágy, ezt egyszerűen megoldhatjuk egy asztalos segítségével. De a műanyag ládák is tökéletesek pulóverek, ágynemű és kézműves termékek tárolására!

2.Szekrény-tökéletesítés: kis lakásban érdemes a megfelelő méretű szekrényt „maximalizálni!” A lógó cipőállványok például, bár kissé bizonytalanok lehetnek, rengeteg helyet takarítanak meg a padlón, ezért ajánlott beszerezni egyet. Az éppen nem használt ruhákat (például télen a nyáriakat) az ágy alatt is tárolhatjuk műanyag konténerekben, vagy a szekrény legmagasabban levő polcain. A könnyebb hozzáférés érdekében rendszerezzük a ruhákat. Akár fényt is rakhatunk a szekrénybe, apró LED-es lámpák formájában – így biztosan mindent megtalálunk.

3.Függőleges tárolás a konyhában: igazi „életmentő”! A függőleges étkészlet-tároló állvány nemcsak mutatós. Szép kis helyet spórol meg nekünk!

4. Polcok, polcok és polcok: mert hát merre lehetne még terjeszkedni kis lakás esetében, mint felfelé, a falakra? A fali polcoknak sok előnyük van: fenntartják a helyet a bútorok számára és látványra is előnyösebbé teszik a helyiséget, álljanak rajtuk könyvek, fényképkeretek, apróságok dobozokban vagy éppen dekorációk.

large_image (1)

5.Praktikus konyhát! Kis lakásban bizony nehéz minden szükséges eszközt a kezünk ügyében tárolni. Hacsak nem építünk a munkalap fölé egy jól kihasználható felületet! Fedjük be a falat egy olyan anyaggal, amelybe könnyen lehet szögeket ütni, csavarokat.

belerakni. Majd vessük be a polcokat – ezekre kerülhet minden kisebb edény, fűszertároló üveg, a szögekre pedig könnyedén felakaszthatjuk a füllel rendelkező edényeket, serpenyőket is!

6.Egy plusz tanács: kis lakás esetén a dekorációval sem árt vigyázni. Sose használjunk olyan színeket, textileket – például függönyt -, ami nagyon bezárja a teret. Inkább a kellemes, könnyed megoldásokat válasszuk, amelyek tágítják azt. A tükrök elhelyezése a falakon szintén bevett tértágító szokás!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.