Mazohista szobanövények egy szadista otthonában

Ha rendszerint szobanövényeinknek csak száraz hamvaiba próbálunk egy kis életet csiholni, ideje tájékozódni, és esetleg fajtát váltani. Ismerjünk meg néhány strapabíró, ám dekoratív kedvencet!

Túlélő szobanövények

Ha a rendszeres öntözés nem az erősségünk, akkor válasszunk kevesebb gondozást igénylő, igénytelenebb fajtákat. Egyik ilyen jellegzetes fajta az anyósnyelv, vagy más néven Sanseviera. Kipusztíthatatlan növény – nem igényel napfényt, és öntözni sem kell rendszeresen, mégis pár év múlva a lakás uralkodó növényévé válik, mert gyorsan szaporodik.

sansevieria2

A fodros pálma az előző növénnyel ellentétben, impozáns megjelenésű, mégis jól tűri a szélsőséges körülményeket, vagyis kevés fény, és kis páratartalom mellett is elél. A borostyánt többféleképpen is kihasználhatjuk, a polcról lelógatva mutatós csüngő növényt kapunk, de megfelelő támasztékon kúszónövényként lehet az otthonunk dísze. Könnyen nevelhető növény, inkább a hűvös, félárnyékos helyeken érzi jól magát.

kukoricalevel

A kukoricalevél egy újabb növényféle, ami egész évben mérsékelt öntözést igényel. Kifejezetten alkalmas félhomályos sarkok, kihasználatlan zugok kitöltésére. Nem viseli meg sem a hőingadozás, sem a dohányfüst, így dohányosok számára remek dekoráció. A pletykát nemcsak pletykás házakba ajánljuk, hiszen fecsegés, és gondos figyelem nélkül is jól érzi magát. Szintén a mérsékelt öntözést szereti, és a sötét sarkokban is jól érzi magát. Hajtásai gyorsan nőnek, de ha visszacsípjük a hajtásvégeket, oldalhajtások fejlődnek, és a növény dúsabb lesz.

zz palma2

A Zamioculcas zamifolia, egy Afrikából származó növény, melyből arra következtethetnénk, hogy egzotikus, és különleges gondozást igénylő fajta, ám ennek ellenére igen ritkán kell öntözni, sőt, egyenesen érzékeny a túlöntözésre, melytől a gumója könnyen kirohad. Ám bármelyik növényt is választjuk, arról ne feledkezzünk meg, hogy egy élőlénnyel osztozunk otthonunkon, amiről így vagy úgy, de gondoskodnunk kell.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.