Marad a meleg, és további zivatarokra is számítani lehet

Az ország északkeleti felén lesz a több felhő, délnyugaton pedig több órára kisüt a nap. Északkeleten, keleten még az esti órákig is záporra, zivatarra számíthatunk, jóval kisebb délnyugaton a csapadék esélye.

Az Alföldön megélénkül a délnyugati szél, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökésekre is számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb.

Légköri front továbbra sem éri el a Kárpát-medencét. A déli, kora délutáni órákban a napos területeken többfelé erős lesz az ultraibolya sugárzás. A meleg időben fogyasszunk kellő mennyiségű folyadékot, lehetőleg vizet, ásványvizet, teát!

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakul. A pázsitfűfélékre érzékeny allergiások figyelmébe ajánljuk, hogy a hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. Helyenként közepes szintet érhet el az útifű, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a hársfa virágporának mennyisége is. A lórom, a libatopfélék és a kenderfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is alacsony marad. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.