Marad a meleg záporral zivatarral

A több-kevesebb napsütés mellett gyakori lesz a gomolyfelhő-képződés. Több helyen valószínű zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, az ország északkeleti harmadán van a legkisebb esély zivatarok kialakulására.

Többfelé megélénkül a keleti, északkeleti szél, szélerősödésre zivatar környezetében számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Fronthatás nem várható. A déli, kora délutáni órákban a napos területeken erős lesz az ultraibolya sugárzás, figyeljünk erre, és a melegben az elegendő folyadékfogyasztásra is!

nyari hajciho (1)

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja várhatóan továbbra is jellemzően közepes marad, de helyenként magas is lehet. A pázsitfűfélékre érzékeny allergiások figyelmébe ajánljuk, hogy a hirtelen kialakuló zivatarok során roncsolódó pollenszemek esetenként asztmatikus tüneteket is kiválthatnak. A csalánfélék pollenkoncentrációja a közepes-magas, az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakul. Általában alacsony koncentrációban a lórom, a libatopfélék és a kenderfélék pollenje is előfordul a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu