Mára jelentősen enyhül az időjárás a melegfront hatására

Délnyugat felől szakadozik, vékonyodik a felhőzet, rövid napos időszakok is lehetnek. Hozzávetőlegesen a Budapest-Békéscsaba vonalban, de egyre kevesebb helyen várható eső.

A reggeli, kora délelőtti órákban az északkeleti határszélen havazás, havas eső is előfordul. A déli szél nagy területen erős, viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +5 fok között valószínű, fagypont alatti minimum az Északi-középhegység térségében és a keleti országrészben lehet(a legalacsonyabb hőmérséklet még késő este áll be). A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14, az ország északkeleti harmadán 3 és 8 fok között várható.

A nyugat-európai ciklonrendszer előtt szokatlanul meleg levegő érkezik a Kárpát-medence fölé. Az időjárás a melegfrontérzékenyeket terheli meg különösebben, legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben. Gyakoribbá válhatnak a lázas állapotok, illetve a gyulladásos és fertőző betegségek fellépése.

 

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.