Ma már elvonul a front

Az ország északi felén már nagyrészt derült lesz az ég. A déli országrészben még vastagabb, de fokozatosan csökkenő felhőzetre lehet számítani egyre kevesebb helyen csapadékkal.

 Kora reggel már legfeljebb csak a déli határvidéken fordulhat elő kisebb eső. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalra többfelé párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a derült helyeken 5, 10, a felhős déli területeken 11, 13 fok között alakul, az északi völgyekben 5 fok alá hűl a levegő.

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja az északi területek kivételével országszerte elérheti a nagyon magas szintet. A csalánfélék virágporának mennyisége általában az alacsony-közepes tartományban alakul. Az üröm, a libatopfélék, a kenderfélék, a pázsitfűfélék és az útifű pollenje jellemzően alacsony koncentrációban van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően közepes-magas szintet ér el.

Forrás: met.hu