A magyar ember jár legtöbbet orvoshoz Európában

Egy felmérés szerint az európai országok közül Magyarországon járnak a legtöbbet orvoshoz az emberek, ez évi 12 alkalmat jelent átlagosan. 

Van, aki három havonta jár kontrollra, mások már 20 éve egyáltalán nem voltak rendelőben – megoszlik, hogy ki milyen gyakran látogatja az orvosát, de egy felmérés szerint az Unióban a magyarok járnak a legtöbbször a rendelőkben. Ez évi 12 alkalmat jelent átlagosan, míg a legkevesebb alkalommal a svédek és a ciprusiak kötnek ki az orvosnál, évi 3 alkalommal.

“Van olyan betegem, aki havonta vagy akár hetente többször is jön, a másik réteg azonban a szűrővizsgálatokra sem megy el – mondta el a tapasztalatait egy orvos, aki szerint a magyarok rossz egészségi állapota miatt indokolt, hogy gyakran járnak orvoshoz.

Egy másik statisztika azonban lehangoló képet ad: hiába járunk ugyanis gyakran orvoshoz, olyan szűrővizsgálatokra, amelyek életet menthetnek, mint a tüdőszűrés vagy a mammográfia, csak az emberek fele jár el, míg az Unió más országaiban 10-ből 9-en.

Forrás: RTL Klub