Ma még nyár van!

A változó felhőzet mellett még több órára kisüt a nap, erőteljesebb felhőzet-növekedésre késő délután, este nyugat, délnyugat felől számíthatunk.

Napközben főként a Dunántúlon, estétől egyre több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél többfelé megerősödik, majd estétől a szél a Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, néhol viharossá is fokozódik. Szélerősödés zivatar környezetében is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

A közelgő időjárás-változást az arra érzékenyebbek szervezete már jelezheti. A légkör magasabb szintjein egyelőre gyenge melegedés zajlik, majd estétől markáns hidegfront érkezik. Többeknél jelentkezhet álmatlanság, fejfájás, vérnyomás-ingadozás.

napsütés

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja az északi területek kivételével országszerte elérheti a nagyon magas szintet. A csalánfélék virágporának mennyisége általában az alacsony-közepes tartományban alakul. Az üröm, a libatopfélék, a kenderfélék, a pázsitfűfélék és az útifű pollenje jellemzően alacsony koncentrációban van jelen. Előfordulhat még egy-egy szem a lórom, valamint a ciprus- és tiszafafélék virágporából is. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően közepes-magas szintet ér el.

 

Forrás: met.hu