Ma már kevesebb helyen kell esernyő

Változóan fátyol- és gomolyfelhős lesz az ég, a Dunántúlon és a középső területeken akár hosszabb időszakokra is kisüthet a nap, míg az ország keleti harmadán egész nap felhősebb marad az idő.

Elszórtan, főként az Eger-Békéscsaba vonal széles sávjában várható záporeső. Leginkább a Dunántúlon és Szabolcsban kísérhetik erős lökések az északi, északnyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul, az Északi-középhegység térségében lesz a leghűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható, a Dunántúlon a magasabb értékekkel.

Az időjárás továbbra is a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, tartós álmosságérzés jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. Ugyancsak a görcskészséggel függ össze, hogy egyes esetekben a szülések korábban indulnak meg. A fokozottabb véralvadási hajlam miatt nagyobb az esélye trombózisnak. A vércukorszint alacsonyabbá válhat.

esosido2

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban továbbra is többfelé magas szintet érhet el a tölgy pollenkoncentrációja, illetve a kevésbé jelentős allergének közül az eperfaféléké is. A pázsitfűfélék és a platán virágporának mennyisége helyenként elérheti a tüneteket okozó közepes szintet. A kőris, a nyír, a fűz, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenje jellemzően alacsony, a fenyőfélék és a dió pollenje pedig általában alacsony-közepes koncentrációban van jelen. Előfordulhat már egy-egy szem az útifű és a lórom virágporából is a levegőben. A kültéri allergén gombák spóraszáma továbbra is jellemzően alacsony, bár helyenként közepes is lehet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.