Ma már kevésbé lesz szeles az idő

Nagyrészt erősen felhős lesz az ég, de az Alföldön hosszabb időre is kisüthet a nap. Délelőttig főleg a Dunántúlon alakulhat ki kisebb eső, zápor, délután inkább a Dunától keletre számíthatunk több helyen záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadással.

Az északnyugati szelet sokfelé erős, főként a Dunántúlon viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Fronthatás nem terheli szervezetünket, de a változatlanul igen szeles időben a frontérzékenyeknél érgörcsök léphetnek fel, elsősorban a bőr ereiben, de a frontbetegeknél akár a szív koszorúereiben is. A vérkeringési zavarok hatására a reumatikus ízületi bántalmak is fokozódhatnak.

Pollenjelentés
Az elkövetkező napokban a csalánfélék virágpora jellemzően magas koncentrációban lehet jelen. A pázsitfűfélék pollen koncentrációja várhatóan alacsony, helyenként elérheti a közepes szintet. Az útifű virágporának mennyisége többnyire az alacsony-közepes tartományban alakul. A lórom, a libatopfélék, valamint a kevésbé jelentős allergének közül a kenderfélék pollenkoncentrációja továbbra is várhatóan alacsony marad. Lokálisan megjelent a levegőben a parlagfű virágpora. A parlagfűre érzékeny allergiások keressék fel kezelőorvosukat. A kültéri allergén gombák spóraszáma sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.