Ma is napos nyári időre számíthatunk

Észak felől megnövekszik a felhőzet, de nem lesz teljesen zárt. A legtöbb napsütés délen a nap első felében várható.

Napos idő, néhol gomolyfelhőkkel

Északon több helyen, már a reggeli óráktól, délen elszórtan, és inkább délután várható zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Az északkeleti szél helyenként megélénkül, szélerősödés csak zivatarok környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 28, délen 28 és 30 fok között alakul.

Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. A maximum hőmérséklet a sokévi átlagnak megfelelően alakul. Több helyen erős lesz az ultraibolya sugárzás.

nyar6

Távolabbi kilátások hétfőtől csütörtökig:

Változékony, gyakran felhős időre számíthatunk, de legalább pár órás napsütés minden napra jut. Az időszak vége felé egyre hosszabbak lesznek a napos időszakok. Kezdetben több helyen, a hét közepén már legfeljebb csak elszórtan alakulhat ki záporeső, zivatar.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 10 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 23, 29 fok között alakul, de hétfőn délen néhol 30 fok is lehet.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. augusztus 12. 16,5 °C -5,3 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 38,8 °C (2015) legalacsonyabb hőmérséklet: 8,6 °C (1979)

Forrás: met.hu