Ma is hidegfront jellegű hatás valószínű

Hidegfront jellegű hatás valószínű. A különösen érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Ingadozhat a vérnyomás. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Hidegfront jellegű hatások napsütéssel

Eleinte még sok lesz a felhő, és többfelé lehet zápor, zivatar, majd északnyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap, és elsősorban délen, délkeleten alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak kezdetben élénkül meg időnként az északnyugati szél. Zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 18 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

felhos_ido1

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Változékony idő várható a hét második felében. Az időszak első felében változóan és erősebben felhős területek és időszakok váltakoznak, és ebben a két napban összességben többfelé várható zápor, zivatar, de pénteken a Dunántúlon eső is lehet. Szombaton többórás napsütés várható, csak elvétve lehet zápor, vasárnap azonban markáns hidegfront vonul át az országon, így aznap sokfelé kell záporra, zivatarra számítani! Egy-egy heves zivatar is lehet.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 90 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18, vasárnap 14 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 23, 28 fokról 25, 32 fok közé emelkedik, de a hét legvégén északnyugaton már ennél hűvösebb lehet.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. augusztus 15. 22,1 °C -0,2 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 38,5 °C (1952) legalacsonyabb hőmérséklet: 8,7 °C (1930)

Forrás: met.hu