Ma is folytatódik a frontmentes meleg idő

Légköri front nem lesz felettünk. Sokfelé fülledt, igen meleg nyári időre van kilátás.

Több helyen számítani lehet kánikulára, 30 fok feletti csúcsértékekre.

Különösen az idősek, betegek szervezetét viselheti meg ez az időjárási helyzet. A szokásosnál több folyadékot fogyasszunk! A tartósabban napos részeken a déli órákban erős lesz az ultraibolya sugárzás.

A térben és időben változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk, több napsütésre az északnyugati és északkeleti határ közelében van esély. Többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, szélerősödés csak zivatarok környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű.

nyaralás, nyár, tenger, napozás

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Napos és erősebben gomolyfelhős időszakok váltakoznak, kevesebb napsütés csütörtökön valószínű. Eleinte több helyen, majd főként keleten, északkeleten alakul ki zápor, zivatar.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 40 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet eleinte 16 és 21, majd 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 33 fok között várható, csütörtökön lehet ennél kissé hűvösebb.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. július 24. 25,1 °C +2,3 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 36,8 °C (1929) legalacsonyabb hőmérséklet: 7,0 °C (1978)

Forrás: https://napidoktor.hu/index