Lósóska a szalmonella ellen!

A lósóska főzetét házi praktikaként belsőleg alkalmazhatjuk hasmenésre, szalmonellára. A belőle készült teakeverék fogyasztása 1-2 óránként javasolt.

A lósóska (Rumex crispus) egyéb elnevezései: órom, bábilló, bábikó

A legtöbb keserűfűféle lágy szárú, évelő növény megduzzadt szárcsomókkal, de kisebb cserjék (pl. Coccoloba) és kúszónövények (pl. Antipogon) is vannak köztük. A lórom, lósóska vagy egyszerűen sóska (Rumex) a szegfűvirágúak (Caryophyllales) rendjébe és a keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozó nemzetség. A szikes pusztáktól a havasi legelőkig, a lápoktól a homokbuckákig mindenfelé teremnek.

A lósóska hatóanyagai: antrakinon, béta-karotin, cianidin, cink, emodin, foszfor, glükóz, hyperozid, kalcium, kalcium-acetát, kálium, katechol tannin, kobalt, króm, kvercitrin, magnézium, mangán, nátrium, ón, rutin, sóskasav, szelén, szilícium, tannin, vas

teazas_lósóska

A lósóskában található vitaminok: Vitamin: B1, B2, B3, C,

A lósóska alkalmazása belsőleg

  • hasmenésre,
  • szalmonellára (A szalmonellózis a köznyelvben, fertőzött étel fogyasztása után kialakuló gyomorpanaszokat jelent. A fertőzés bármikor kialakulhat, a járvány kialakulásának kockázata nyáron a legmagasabb.)
  • yersinára (Szájon át jut a bélcsatornába, ahol a vékonybél-vastagbél határán a nyálkahártya kifekélyesedését okozza, ezért hasonlíthat a tünete a vakbélgyulladás tünetére. Gyakran egyéb szervi elváltozások is kísérhetik – főleg legyengült immunitású betegek esetén)
  • Escherechia colira (Az enterotoxigén E. coli (röviden ETEC) kolerához hasonló súlyos állapotokat okoz)

Lósóska tea

1 evőkanál gyógynövényt leforrázunk 2 dl vízzel, 15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Fogyasztása óránkén – kétóránként javasolt.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.