Legyen biztonságos a balatoni nyár!

Különleges kampányt indított a Magyar Vöröskereszt kiemelt Balaton parti vendéglátóhelyekkel és borászatokkal összefogva, hogy adományokat gyűjtsön a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat további sikeres működtetéséhez. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat a 1359-es adományvonal felhívásával vagy ’ADOMANY’ szó SMS-ben való elküldésével.

A jól megérdemelt nyaralás alatt kevésbé figyelünk oda a különböző baleseti tényezőkre, amelyek miatt gyakran kellemetlenné vagy akár rövidebbé is válhat a nyaralásunk. A gondtalan pihenés elősegítésére a Magyar Vöröskereszt idén már 10. alkalommal indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát. A szolgálatban részvevő, közel 300 fiatal önkéntes vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látja el 12 Balaton-parti település 18 strandján, július 1. és augusztus 20. között. A tavalyi évben az önkéntesek 3 426 esetben segítettek, a leggyakoribb sérülések közé tartozott a kagyló okozta vágás, a rovarcsípés vagy a különböző sportsérülések.

33 vendéglátó egység csatlakozott

Az idei kampány igazán különlegesnek számít, hiszen a karitatív szervezet 33 kiemelt balatoni vendéglátóhellyel és pincészettel, valamint a Bortársaság balatonfüredi borboltjával fogott össze annak érdekében, hogy rendhagyó módon kommunikálja a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat munkáját, ezzel elősegítve a program további adományokból való finanszírozását. A kampány július 1. és augusztus 31. között zajlik.

voroskereszt etlap

A Vöröskereszt a Badacsonyban megtartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a balatoni vendéglátóhelyek és borteraszok asztalain a vendégek olyan különleges étlapokkal találkozhatnak, amelyek röviden ismertetik a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat munkáját, a kampány lényegét, és néhány alapvető fortélyt, amellyel bárki hatékonyan tud reagálni veszélyhelyzetben.

Az étlap arra is buzdítja a vendéglátóhelyek közönségét, hogy egy a Magyar Vöröskereszt 1359-es adományvonalára indított hívással vagy küldött SMS-sel támogassák a szolgálat munkáját, 250  forinttal.

Hashtag

A vendégek az akció terjesztésében is részt vehetnek. Ehhez nem kell mást tenniük, mint egy képet feltölteni valamelyik közösségi oldalra az adott vendéglátóhelyről, az ott kapott ételről és a szokásos hashtagek mellett (#mutimiteszel, #Balaton) használni a #nekunkabalaton, #voroskereszt #étteremneve hashtageket. Az eseményen részt vett Sass Dani, gasztroblogger is, aki az első ilyen fotót feltöltötte saját közösségi oldalára

Forrás: https://napidoktor.hu/index