Laptopot kaptak a legbelevalóbb ovik és bölcsik

Értékes eszközhöz jutottak azok a 8-dik kerületi óvodák és bölcsődék, melyek az Egy Csepp Figyelem Alapítvány diabétesz oktató programjában vettek részt. Az átadási ünnepségen azok a pedagógusok vehettek át egy-egy laptopot az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a magyarországi Bosch csoport felajánlásából, amelyek küzdenek a diszkrimináció ellen, és felkészültek arra, hogy cukorbeteg gyerekeket is ellássanak. Magyarországon ma gyakran előfordul, hogy nem veszik fel a diabéteszes gyerekeket az óvodába, mert nincsenek felkészülve az ellátásukra, ezért indította el két évvel ezelőtt ingyenes oktatását az alapítvány pedagógusok számára.

Informatikai támogatást kaptak azok a józsefvárosi óvodák és bölcsődék, melyek részesei voltak az Egy Csepp Figyelem Alapítvány „Belevalók” programjának, és így pedagógusaik felkészültek a cukorbeteg gyerekek fogadására. Az intézmények képviselői a 8-dik kerületi Katica Óvodában rendezett ünnepélyen kaptak egy-egy laptopot, amely tartalmazza a diabétesz oktatás képzési anyagát, tovább segítve mindennapi munkájukat.

Az eseményen Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozója elmondta, büszke arra, hogy a 2 éves „Belevalók” programban eddig 18 helyszínen mintegy 1300 pedagógus és egyetemi hallgató vett részt. A képzés célja, hogy felkészítse az óvónőket, dadusokat, kisgyermeknevelőket, tanítókat a cukorbeteg gyerekek intézményi gondozására, ezáltal megkönnyítse a diabétesszel élő gyerekek óvodai, bölcsődei felvételét és beilleszkedését a közösségbe.

laptopatadas2

A magyarországi Bosch csoport vállalta, hogy 2 év alatt összesen 100 darab laptop számítógépet juttat ingyenes adományként az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak, illetve azon keresztül olyan anyagi, vagy egyéb szempontból hátrányos helyzetben lévő magyarországi óvodáknak és általános iskoláknak, amelyek saját forrásaikból nem tudják finanszírozni a gyermekek nevelésében felhasználandó számítógépek beszerzését. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a jövőben közreműködik abban, hogy a „Belevalók” néven elindított edukációs programjában résztvevő rászoruló intézmények hozzájussanak a készülékekhez. Erről az első átadáson együttműködési megállapodást írt alá Erős Antónia, Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője és Torma Krisztina, a Robert Bosch Kft. gazdasági vezetője.

Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője elmondta, hogy a támogatás nagyvállalati felelősségvállalásuk szerves része. Ahogy az is, hogy a Bosch hosszú idők óta aktív szerepet vállal az oktatás színvonalának emelésében, az oktatási rendszer fejlesztésében, valamint az iskolás és óvodás gyerekek életterének korszerűsítésében.

laptopatadas3

A „Belevalók” következő oktatása november 25-én lesz a zuglói óvópedagógusok számára.

Az alapítvány további két jelentős programja is most következik. November 9-én indul a már hagyományos Cseppont Patikahét. November 9-e és 15-e között a már megszokott vércukormérés, és számos patikában vérnyomás-, és koleszterinmérés mellett bizonyos akciós mérőeszközökkel és tesztcsíkokkal várják az érdeklődőket az alapítvány logójával ellátott patikákban.

Forrás: https://napidoktor.hu/