Külső megújulás – egészséges hajzuhatag

Ha külsőnket is szeretnénk megújítani, és egészségesebb, fényesebb, erősebb hajra, vagy hajzuhatag a vágyunk, a csalán és a diólevél tea segít ebben is.

A szép hajzuhatag mindenki álma

Semmi okunk különben kétségbeesni, ha azt vesszük észre, hogy ősszel picit jobban hullik, korpásodik vagy zsírosodik a hajunk, mint máskor, mindez ilyenkor természetes jelenség.
De tehetünk ellene: vágassunk a hajunk végéből egy kicsit, hogy egészségesebb legyen, majd kezdjük el egy dió és csalán kúrát!

hajzuhatag

A csalánlevél és a diólevél forrázatát egyaránt hatékony lemosóként használhatjuk a korpásodás megelőzésére, a hajzsírosodás és a hajhullás csökkentésére.

Mossuk meg a hajunkat hagyományosan, samponnal (lehetőség szerint használjunk természetes alapanyagokból készült sampont, hogy ne terheljük kemikáliákkal a szervezetünket), majd az utolsó öblítést végezzük egyszer langyosra hűtött és leszűrt diólevél teával, másszor csalán forrázattal. Lemosni nem szükséges. (A sötét hajúaknak nem szükséges lemosni, de a világos hajúak a diólevél teát 5 perc után mossák le.) Látványosan fényesebb, egészségesebb lesz a hajunk már rövid időn belül.

Az átlagosnál erősebb (napi 100-150 szál feletti) hajhullásnak természetesen lehetnek különféle egyedi okai is, melyekről ezen a linken bővebben tájékozódhat.

Forrás: http://gyorgytea.hu/