Különleges mécsestartó fakéregből

A henger alakú mécsestartók alapanyagául a legjobb a nyírfakéreg, de más vékony, rugalmas kérget is választhatunk.

A nyírfakéreg fehér színe télies hangulatot kölcsönöz a dekorációnak.

Szükséges anyagok: nyírfakéreg, mécses vagy gyertya, szalag vagy rafia, meleg ragasztó, ragasztópisztoly.

Elkészítés: A mécsestartók alapjául vágjunk ki a nyírfakéregből különböző nagyságú téglalapokat. Ha a kéreg kemény és rugalmatlan, érdemes vízbe áztatni kis időre, amint visszanyeri rugalmasságát, tudunk vele dolgozni.

A téglalap alakú kéregből feltekerve hengert formázunk, ahol a felületek érintkeznek ragasztóval rögzítjük a hengert. Végül szalaggal, rafiával többször átkötjük és belehelyezzük a gyertyát vagy mécsest!

Egymás mellé többet elhelyezve nagyon hangulatos asztaldekoráció lehet. Fontos, hogy a hengerek átmérője elég nagy legyen, hogy a mécsesek lángja semmiképpen se érje el az oldalát!

mécsestartó21000

Karácsonyi asztaldísz termésekkel

Egyszerűen elkészíthető mégis látványos és tartós asztaldekoráció készíthető egy üvegedény és néhány saját gyűjtésű termés segítségével.

Szükséges anyagok: dió, mogyoró, éger tobozka, gesztenye, kis tobozok, csipkebogyó, egy nagyobb üveg kaspó, befőttesüveg vagy tál, egy kisebb üveg mécsestartó vagy gyertya.

mécsestartó31000

Elkészítés: A dísz elkészítése roppant egyszerű, kézügyesség sem kell hozzá. A nagyobbik üvegtálba elhelyezzük a különböző terméseket és színes bogyókat. Majd az edény közepére elhelyezzük a mécsest, vagy gyertyát és kész is van az asztaldíszünk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.