Közepesen felhős idő, rövid napos időszakokkal melegfronttal

Napközben közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk rövid napos időszakokkal, a legtöbb felhő a középső és keleti területeken, a legkevesebb pedig a Dél-Dunántúlon lehet.

Az északi megyékben és az Alföldön néhol kialakulhat gyenge eső. Éjszaka átmenetileg mérséklődik a szél, majd napközben délnyugatira fordul és megélénkül, elsősorban a magasabb helyeken megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +5 fok között várható, északnyugaton lesz a legenyhébb az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között valószínű, délnyugaton illetve Sopron környékén lesz a legmelegebb, de az Északi-középhegységben kevéssel 10 fok alatt alakulhat a csúcsérték.

Éjszaka még hideg, napközben már meleg fronthatásra számíthatunk. Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben. Étvágytalanság is jelentkezhet.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Pénteken borult, esős időre számíthatunk, a többi napon felhős és napos időszakok egyaránt lesznek, és csak helyenként alakul ki záporeső. Gyakran lesz erős a szél.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 40 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az időszak első felében 2 és 9, később többnyire +2 és -3 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a kezdeti 12, 17 fokról a hétvégére 4, 11 fokra csökken.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. február 20. 1,7 °C -0,4 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 17,3 °C (1989) legalacsonyabb hőmérséklet: -18,2 °C (1895)

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.