Környezetbarát házikedvenc

Ha a gazdi környezetbarát, mit tehet azért, hogy a kedvence is azzá váljon?

A környezettudatosság és az öko-életmód egyre szélesebb körben gyűrűzik be az életünkbe, sokak nagy örömére. Ennek köszönhetően mára már azon sem kell meglepődni, ha a gazdi az állatkereskedésben környezetbarát játékot vagy eledelt szeretne vásárolni a kutyájának. Az igényt felismerve a piac szereplői tesznek azért, hogy bővüljön a választék a zöld termékek körében. Vegyük sorra, mik ezek!

Ökojáték a zöld kutyáknak

Kutyamód fontos, hogy elkötelezettek legyünk a környezetünkkel kapcsolatban.  Éppen ezért, ha tehetjük, vegyünk újrahasznosított anyagokból készült játékot, illetve más környezetbarát és organikus terméket a háziállatainknak is. Ezek között a fekhelytől a kutyahordozón keresztül a kisállat ruházatig kedvünkre válogathatunk. Sőt ne legyünk restek, és miután a kutyánk elvégezte a dolgát, szedjük fel újrahasznosított papírból készült „biozacskóval”.

kutya1

 

Tisztában vagy vele, mit eszik a kutyád?

A legtöbb kutya nem válogat, szívesen elrágcsálja a száraz tápot, a konzerv eleséget és az ínycsiklandozó jutalomfalatokat sem vetik meg. Mégsem árt, ha nem csak az ár a döntő tényező, amikor kiválasztjuk kedvencünk kosztját. Bár azt gondolnánk, a forgalmazók is törekednek arra, hogy a lehető legjobb minőségű eleséget állítsák elő, valószínűleg a legtöbb esetben ledöbbennék, milyen adalékanyagokat tartalmaz némelyik.

Miért jobb a zöld?

A minőségi összetevők fontosak, hogy hosszú, aktív és egészséges életet biztosítsunk a háziállatunknak. Az ún. „zöld eleség” a legtöbb esetben 100%-ban természetes, minőségi alapanyagok felhasználásával készül. Fontos, hogy növényi vitaminok, ásványi anyagok mellett nagy legyen az állati eredetű fehérjetartalma. Vagyis ne csak gabona, hanem hús is megtalálható legyen benne.

kutya2

Kutyakötelességünk

Azt tudjuk, hogy a kutya az ember legjobb barátja, de most viszonozhatjuk mindig megmutatkozó hűségét azzal, hogy a legjobbat választjuk számára. Fontos észrevennünk, hogy egyre több lehetőségünk van a környezettudatos életmódra és ebbe most már egyértelműen beletartoznak a házi kedvencek is.

Forrás: