Mivel kenjük magunkat borotválkozás után?

Egyszerűen megszüntethető a bőr borotválkozás utáni kellemetlen, égő érzése. Milyen gyógynövényt használjunk? Négy bőrnyugtató növény a bőr égése ellen.

A rekkenő hőségben kikandikáló testrészek csak akkor nyújtanak valóban esztétikus látványt, ha a feszes, de leginkább csupasz bőrön csillan meg a napfény. A szőrtelenítés legegyszerűbb és leggyorsabb módja pedig a borotválkozás.

Tehát azok számára, akik időhiányban szenvednek, vagy szimplán nehezen viselik a fájdalmat, mindenképpen érdemes a csupaszodásnak ezt a módját választani. Természetesen ebben az esetben is számolni kell némi kellemetlenséggel, ilyen a penge érintése után jelentkező égő érzés. Szerencsére léteznek olyan növények és természetes kivonatok, melyek segítenek csillapítani a borotválkozás utáni kellemetlen tüneteket.

Aloe vera

Az aloe vera növényből nyerhető olaj jótékony, nyugtató hatása közismert. Az égő, sebes felületek kezelésénél segíti a gyógyulást és csökkenti az irritációt. Bár a drogériákban és patikákban számtalan készítmény tartalmaz aloe verát, a legcélszerűbb élő növényt venni, és nevelni. Ha beszereztük, szükség esetén elegendő egy félbetört levélből csepegő nevességgel a sérült területet bekenni.

aloe_vera_katt2

Teafaolaj

Az Ausztráliában őshonos növény gyógyereje széles skálán mozog. Illóolaj formájában egyszerre alkalmazható légúti betegségek kezelésénél, és a rovarok elűzésénél. Kiválóan gyógyítja a gombás, vagy nemi fertőzéseket, immunerősítő, gyulladáscsökkentő, de mindezek mellett a felszíni sérüléseknél gyorsan fejti ki bőrnyugtató hatását. Ezek után alapvető kelléke kell hogy legyen valamennyi háztartásnak.

Kamilla

A kamillás borogatás a népi gyógyászat évszázadok óta használt alapeleme, mely a mai napig sem tudott kikopni napjainkból, és könnyedén veszi fel a harcot a nyugati orvostudomány elterjedésével szemben. Valamennyi égési sérülésre, duzzanat ápolására, és ezzel együtt a borotválkozás utáni terület nyugtatására hatékonyan alkalmazható gyulladáscsökkentő erejének köszönhetően.

Körömvirág

Akárcsak más gyógynövény, a körömvirág is számos problémára jelent megoldást. Ezek között a lista elején szerepel a sebgyógyítás. Tehát a szőrtelenítés során keletkező horzsolást, sebet, irritációt bátran kezelhetjük vele, hogy bőrünk gyorsan visszanyerje szépségét.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.