7 vitaminban gazdag arcpakolás

Az arcpakolás a bőr valóságos csodatevője! Most egy pár otthon is elkészíthető arcpakolás receptjét mutatom be, melyek gyors eredményt garantálnak!

Paradicsom: tisztító hatású, megszünteti a gyulladásokat, meglágyítja a bőrt. Két érett paradicsom levét három evőkanál joghurttal és kétkanálnyi, vízben duzzasztott zabpehellyel keverj össze, kend fel az arcodra, majd 20 percig hagyd az arcon.

Banán: a száraz, érdes bőrre simító hatással bír. Két tojássárgájával, három evőkanálnyi növényi olajjal keverd. 25 perc a hatóideje.

zoldseg-gyumolcs1000

Citrom: frissítő hatású, feszessé teszi a bőrt. Egy teáskanálnyi citromlevet keverj el egy tojássárgájával, 20 perc után meleg vízzel távolítsd el, majd hideg vízzel mosd le az arcodat. A reggeli frissességhez semmi sem járul hozzá annyira szépítően, mint a citromos arcpakolás.

Uborka: világos, egyenletes arcszínt kölcsönöz, összehúzza a pórusokat, feszessé teszi a bõrt. Akár szeletekben is felpakolhatod az arcodra, de keverheted maszkba is. Zsíros bőrre péppé darálva, két evőkanál tejföllel elkeverve 20 percen át hagyjd a bőrön. A száraz bőr regenerálódásához tejszínnel keverd – hűtsd egy órát -, majd egész éjszakán át maradjon az arcon.

cucumber

Méz: évezredek óta felhasználják a szépségápoló szerekben. Túróval, tojássárgájával és citrom levével elkeverve hagyd az arcodon 35 percig.

Élesztő: valóságos vitaminbomba, kisimítja és fertőtleníti a bőrt. Egy élesztőkockához keverj két evőkanál tejszínt és egy teáskanálnyi mézet, száraz bõr esetén a méz helyett néhány csepp növényi olajat. A pasztát 20 perc után mosd le az arcodról.

Alma: nyugtat, táplál, minden bőrtípusra kiválóan alkalmas. A meghámozott gyümölcs húsát reszeld le, fõtt burgonyával vagy búzacsírával sűrítsd, hígítani tejszínnel ajánlatos.

Burgonya: gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású. 2 db megfőzött, hámozott burgonyát törj össze, 2 kanál tejszínnel vagy tejföllel hígítsd. Mindegyik arcpakolás hatásosabb, ha hagyod pihenni egy kicsit.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.