Székrekedés ellen együnk ananászt!

Az ananász zsírégető hatása ma már tudományosan is igazolt tény, ám ez a finom édes gyümölcs emellett a székrekedés ellen és emésztési problémákra is kiváló.

Az ananász egy Dél-Amerikából származó évelő növény, amely a Broméliák családjába tartozik. Régen a friss ananász Európában luxuscikknek számított, és csak a nagyon gazdagok engedhették meg maguknak, hogy néha friss ananászt fogyasszanak. Ma már mindenki számára elérhető ez a gazdag aromás gyümölcs, amelynek a különlegessége a benne található enzim, amely lebontja az étkezési fehérjét.

Szervezetünk csak a megfelelő képen lebontott fehérjét képes hasznosítani, és mivel az ananászban található bromelin enzim ez a folyamatot felgyorsítja, így serkenti az emésztést, és képes a felesleges zsírt is lebontani. De az ananász ezen kívül értékes nyomelemekben, és vitaminokban is igen gazdag, vizelethajtó, és vértisztító hatással is rendelkezik.

Az ananász ma már számtalan formában kapható, ehetünk konzervet egész évben, de ihatunk friss ananászlevet is, ám ne felejtsük el, hogy ha fogyás, székrekedés, vagy emésztési gondok ellen szeretnénk az ananász jótékony hatását felhasználni, erre a célra csak a friss ananász alkalmas. A konzerv ananász cukrot tartalmaz, míg a dobozos ananászlé a hőkezelés és tartósítás során elveszti értékes gyógyító hatását.

ananasz1

A friss ananászban található bromelin nevű enzim a fogyókúrában is hatásos, mivel az ananász felgyorsítja a méreganyagok kiürülést, és a zsírsejtes csökkenését.

Annak érdekében, hogy az ananász jótékony hatását kiélvezzük érdemes naponta három alkalommal minden étkezés előtt pár karika friss ananászt elfogyasztani. Az így elfogyasztott ananász csökkenti az emésztési panaszokat, mivel a bélrendszerben található káros baktériumokat is elpusztítja, de a makacs székrekedést is képes megszüntetni.

De nem csak betegség esetén érdemes ananászt fogyasztani, hiszen ebben a remek gyümölcsben megtalálható a B12,-E vitamin kivételével az összes vitamin. A gyümölcs ezen felül még számtalan ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, így pl. magnéziumot, vasat, kalciumot, foszfort, káliumot, jódot, cinket, és ami nagyon fontos igen magas a rost tartalma is.

Tehát ha legközelebb a piacon, vagy a boltban látunk egy szép érett ananászt, érdemes egyet levenni a polcról és otthon elfogyasztani, egészségünk érdekében.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.