Ködös, piszkos hatású? – Ilyen a tökéletes pohármosás!

Éppen az imént tisztítottuk meg őket, de alig látszik a pohármosás eredménye? Ha most is ködösnek, koszosnak hatnak, mindenképp szükségünk van az alábbi trükkre!

Az idegeinkre megy a pohármosás, hiszen már sokadszor ismételgetjük eredménytelenül?

Rendkívül bosszantó tud lenni, ha hiába végzünk alapos tisztítást, amikor a szekrény polcára tennénk a poharakat, kiderül, hogy piszkosnak tűnnek. A nem megfelelő pohármosás hatására általában ködösnek látszik ez a gyakori használati tárgy.

Hogy miért? Két dolog válthatja ki a problémát.

pohármosás

Az egyik az, hogy a kemény víz, amely otthonunkban elérhető, ásványi anyagaival „filmet képez” az üvegen. A másik, hogy a pohármosás során a mosogatógép állandó jelleggel „marja” az üvegből készült dolgokat.

Ha erről van szó, csupán annyit kell tennünk, hogy a pohármosás előtt 5 percen át áztatjuk őket fehérecetben. Mivel savas, egy pillanat alatt feloldja majd az ásványokat. A makacs foltok esetén gyengéden ledörzsölhetjük őket szódabikarbónával. Ezt követően öblítsük le a poharakat kézzel és töröljük szárazra szöszmentes törölközővel, mielőtt újra iszunk belőlük.

Amennyiben ez nem működik a pohármosás kapcsán, nagy valószínűséggel karcolódott, marás keletkezett a tárgyakon. Sajnos ilyenkor a belső réteg sérül, s ez gyakran megtörténik a poharak egyes típusaival. Tartós károsodásnak bizonyul.

Vagyis a megoldás az, hogy a pohármosás ne a mosogatógépben történjen – ezeket tisztítsuk meg kézzel, ha biztonságban akarjuk tudni őket.a

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php