Kate Middleton fekete ribizlis gyertyával harcol a reggeli rosszullétek ellen

A cambridge-i hercegnő, Kate Middleton illatos gyertyákkal indult csatába a reggeli rosszullétek ellen. Katalin hercegnő elárulta az egyik brit napilapnak, hogy a kellemes fekete ribizli illatot árasztó illatgyertya segít leküzdeni a hányingert.

A Kensington Palotát teljesen bejárja az intenzív olaj illata, melyet valójában a dél-afrikai buchu növény ad. Dél-Afrikában bevált gyógymód, hogy a buchu növény leveleit használják a gyomorbántalmak enyhítésére, a hányinger csökkentésére.

Bár teljes gyógyulást nem hozott még a csodanövény, ám a természetes gyógymódok, a sok pihenés és a folyamatos orvosi ellenőrzések, kezelések hatására a hercegnő egészségi állapota javult. Még terhessége elején Katalinnál heveny terhességi rosszullétek mutatkoztak. Az orvosok megállapították, hogy a hyperemesis gravidarum nevű tünetegyüttestől szenved, és emiatt többnapos kórházi kezelésre is szorul. Ez a fajta rosszullét jellemzően ikerterhességeknél fordul elő, ám a St. James-palota januári bejelentésben egyértelművé tette, hogy a brit trón majdani várományosának hitvese nem ikrekkel várandós.

A júliusra várt csöppség Vilmos herceg és Katalin hercegnő első gyermeke lesz. A hercegi pár első gyermeke lesz a jelenlegi uralkodó harmadik olyan leszármazottja, aki majdan örökli tőle a koronát, függetlenül attól, hogy fiú vagy lány lesz a baba neme.

Forrás: