Egy hónapig növeszti a bajuszát Buda Marci

Bajusszal kampányol a férfiak egészségéért Buda Marci, aki Pachmann Péterrel együtt támogatja a Movember Hungary Egyesületet a Playboy Hero keretében. A hírességek célja, hogy megmutassák, a mai kor férfija önmagáért és környezetéért is felelős.

A Playboy Hero a magazin legújabb jótékonysági kezdeményezése, amelyben tíz közismert ember kampányol öt jó ügy érdekében. Ezek közül az egyik a Pachmann Péter és Buda Marci által felkarolt Movember Hungary mozgalom. Már hét éve, hogy novemberben Magyarországon is bajuszt növesztenek a férfiak, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára, kiemelten az őket gyakran érintő megbetegedésre, a prosztatarákra. A népszerű műsorvezetők a jótékonysági kampány keretein belül támogatják az egyesület munkáját, hogy minél több férfihoz eljusson a prevenció üzenete.

„Sajnos én személyesen is tapasztaltam már, hogy bizony mi urak is könnyen kerülhetünk nehéz helyzetbe, ugyanis 8 éve kellemetlen tünetek jelentkeztek nálam” – kezdte Buda Marci, az MTVA műsorvezetője. – „Először az arcszőrzetem, majd a hajam hullott csomókban, munkába is csak sapkában tudtam járni. Rengeteg vizsgálat után derült ki, hogy sajnos olyan szintű stresszben élek, hogy a szervezetemre is hatással van. Szerencsére azóta már teljesen jól vagyok, de nagyon odafigyelek, hogy rendszeresen járjak szűrővizsgálatokra” – mondta el Marci, aki örömmel növeszt bajuszt a nemes ügy érdekében.

Pachmann Péter, a TV2 műsorvezetője munkája kapcsán is gyakran szembesül az aggasztó egészségügyi eredményekkel.

„18 éve, hogy a hírek világában élek és sajnos nem telik el nap, hogy ne találkoznék olyan szomorú esettel, ami megelőzhető lett volna szűrővizsgálattal. Sajnos mi férfiak sokszor lusták vagyunk odafigyelni egészségünkre, ami komoly problémákat eredményezhet. Örülök, hogy részt vehetek a kampányban, fontos hogy megmutassuk, az erősebbik nem is lehet esendő és nemcsak a nőknek fontos az egészség megőrzése” – ecsetelte Pachmann Péter.

pachmann peter

A Movember Hungary Egyesület egyik főszervezője, Honti Dániel szerint nem csak hazánkban tapasztalható a férfiak elzárkózó viselkedése.

„Az európai férfiak többsége gyakran azt érzi, hogy sérthetetlen, velük nem történhet baj, nem betegedhetnek meg. Sajnos ez a szemlélet sokszor oda vezet, hogy már későn fordulnak orvoshoz és a baj talán már nem orvosolható. Nagyon örülünk, hogy a Playboy Hero öt kiemelt társadalmi ügye közé bekerült a Movember is, így a magazin arra buzdít,  hogy a szép nők mellett, önmagukra is figyeljenek oda a férfiak. Úgy gondolom a hölgyek már példát mutattak tudatosságból, itt az ideje, hogy mi is felelősséget vállaljunk magunkért és környezetünkért” – mondta el Dániel.

A Playboy Hero kampány lezárásaként 2015. december 1-jén egy ünnepi gálaesten adományaikkal támogathatják majd a résztvevők az alapítványok, egyesületek munkáját. A közönségdíj sorsáról pedig az olvasók dönthetnek. Szavazni november 30-ig, az alábbi linken lehet: http://playboy.hu/hero/

Forrás: https://napidoktor.hu/