Száj körüli ráncok, sötét karikák? – Segítenek az otthoni praktikák!

Sokan vagyunk vele tisztában, milyen hatékonyak is tudnak lenni a természetes módszerek – még ha kicsit több időt is vesz igénybe az alkalmazásuk. Nem tartalmaznak káros anyagokat, mégis éppoly hatásosak, mint a modern termékek.  Ráadásul otthon is összeállíthatjuk őket. Lássuk, miben segítenek!

Manapság számos nő és férfi esküszik az otthon is elkészíthető, természetes alapanyagokból összeállított kencékre. Nemcsak azért, mert a drogériákban jóval magasabb áron szerezhetők be a modern kozmetikumok, hanem mert káros anyagokat sem tartalmaznak.

Számos remek trükköt vihetünk véghez a segítségükkel, a ráncok, sötét karikák eltüntetésétől kezdve a repedt sarkak ápolásáig. Lássuk a listát!

1.Természetes módszer a száj körüli ráncokra

Hozzávalók: 200 gramm méhviasz, friss körömvirág és 750 ml olívaolaj.

Forraljuk az összetevőket alacsony lángon, 1 percig, majd hagyjuk állni éjszakára. Reggel ismét melegítsük fel, keverjük meg és tegyük át a mixet egy tartóedénybe. Vigyük fel a krémet a ráncokra minden nap, 2 héten keresztül.

körömvirag

2.Uborkás pakolás sötét karikákra

Keverjünk össze egyenlő arányban uborkalét és burgonyát, majd használjuk a mixet, hogy megszabaduljunk a szem alatti karikáktól. Az eljárás ugyanaz, mint a méhviaszos módszer. A sötét karikákat az uborkalével és ugyanannyi mennyiségű citromlével is kezelhetjük. Vigyük fel a keveréket a szem alá és várjunk 15 percet. Ezután mossuk le az arcunkat.

3.Mitesszerek ellen

Hozzávalók: 2 teáskanál ecet, 2 evőkanál búzavirág. A belőlük készített maszkot dörzsöljük 20 másodpercen át a mitesszerekbe. Ha kész, mossuk le meleg vízzel. Hamar búcsút inthetünk a mitesszereknek.

4.Sötét hónalj ellen

A sötét hónalj és alkar nem szép látvány, különösen, ha ujjatlan ruhát szeretnénk viselni. Természetes módszerekkel azonban ettől a problémától is megszabadulhatunk.

Keverjünk össze natúr joghurtot, lisztet és 1 evőkanál nyers tejet. Vigyük fel a keveréket a bőrre, majd várjunk 15-20 percet és az eredmény hamarosan látható lesz. A joghurtban és tejben levő tejsav csökkenti az elszíneződést.

De létezik másik recept is. Vegyítsük össze a joghurtot, citromlét és a gram lisztet (kurkumával), majd vigyük fel a bőrre. Hagyjuk állni rajta egy kis ideig és öblítsük le.

Kókuszolajjal szintén segíthetünk a bőrelszíneződésen. Ha rendszeresen felkenik a kérdéses felületre, a kókuszolaj is csökkenti a sötét foltokat az alkaron. Ráadásul hidratálja és táplálja is a bőrt.

kókuszolaj

5.Szabaduljunk meg a fehér hajtól

Vágjunk fel egy kis fokhagymát és egy citromot darabokra, majd adjunk hozzá mézet és lenmagolajat. Jól keverjük össze őket és tegyük egy tálba, melyet aztán hűtőben kell tartani. Étkezés előtt fogyasszuk a mixet, napi két alkalommal.

A másik módszer szerint forraljunk fel curry leveleket kókuszvízben, majd a víz leszűrése után hagyjuk a keveréket lehűlni. Dörzsöljük a fejünkbe és hagyjuk rajta állni pár percig, mielőtt kimossuk.

A harmadik megoldás, hogy tehéntejből készült vajat kenünk a fejbőrre és a módszert heti kétszer megismételjük több hónapon át.

6.Soha többé repedt sarkat!

Sokan aggódnak hideg időben a repedő sarkak miatt – használjuk azonban ellenszerként az alábbi természetes módszereket.

Helyezzünk a sarokra érett banándarabokat, várjunk 15 percet, majd vegyük le őket és tisztítsuk meg a lábat.

A meleg víz is jó megoldás: lágyítja a kemény bőrt, s miután kicsit melegítettük, habkővel le is szedhetjük a bőrkeményedést.

banán

7.Sötét nyak ellen

Áztassunk citromlébe pamutvattát, majd a segítségével vigyük fel a nyakra a lét. Várjunk 15-20 percet. Ezután mossuk le a bőrfelületet hideg vízzel és krémezzük be. A módszer alkalmazása után közvetlenül ne tegyük ki a bőrt napfénynek.

Forrás: Tóth Eszter - napidoktor.hu