Ragyogjon a mosogató – még a narancshéj sem hiányozhat!

Kevés konyha van, ahol nem hat olykor kissé kopottasnak a mosogató. De az is lehet, hogy valóban megviselt már, ráférne egy kis csillogás. Saját készítésű tisztítószerrel új életet lehelhetünk belé.

A mosogatónkat annyiszor használjuk, hogy bizony gyakran „besokall”. Nehéz kihagyni a napi mosogatást, főleg, ha sűrűn készítünk ételeket. Márpedig a rozsdamentes mosogatótól elvárjuk, hogy szépen csillogjon, különösen, ha mindent megtettünk ezért. Persze, a kopottas hatást egy idő után nem könnyű elkerülni.

A hagyományos mosószerekkel nem biztos, hogy hosszútávú célt érünk, bár „tüneti kezelést” azért adhatunk a mosogatónak. Próbáljunk ki egy új, környezetbarát megoldást, amely szinte semmibe sem kerül! Friss és ragyogó lesz a mosogató!

Hozzávalók:

Mossuk át a szokásos módon és öblítsük le gyorsan a mosogatót, hogy ne maradjon semmiféle maradék a lefolyóban. Majd szórjunk a mosogatóba szódabikarbónát és egy lágy szivaccsal, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük át a felületet. Gyengéden tisztít, anélkül, hogy karcolást okozna.

csap

Ezután a mosogatót öblítsük le ecettel, amely bugyborékolni és pezsegni fog. Az ecet azért jó, mert természetesen fertőtlenít, segít a kemény vízfoltok eltávolításában rozsdamentes felületen. Könnyedén dörzsöljük meg a mosogatót szivaccsal és öblítsük le vízzel.

Egy szemeteskuka frissítő keveréket is dobhatunk a lefolyóba, hogy a teljes mosogató kellemes illatot árasszon.

Végezetül egy citrom vagy narancs héjával szintén dörzsöljük át a felületet, így szagmentesítjük is, miközben új, ragyogó fényt biztosítunk a mosogatónknak.

Ha készen vagyunk, töröljük át a teljes felületet egy kevéske olíva olajba mártott papírtörlővel. A mosogató tökéletesen tiszta és csillogó lesz heteken át. Ha úgy ítéljük meg, hogy itt az ideje, végezzük el ismét a műveletet!

Forrás: Adrina-napidoktor.hu

Forrás: