Otthoni csináld magad arcpakolások

Gyújts meg néhány gyertyát, ülj be egy kád forró vízbe a kedvenc magazinoddal, saját pakolásoddal az arcodon, és relaxálj!

Normál és zsíros bőrre

Almás pakolás

Hámozz meg egy fél almát, távolítsd el a magházát. Turmixold össze, tegyél hozzá néhány kávéskanál kefírt, és keverd jól össze. Kend fel az arcodra, és 30 percig hagyd rajta, majd meleg vízzel mosd le. Ha a zsíros bőrtípusúak közé tartozol, hideg vízzel frissítsd fel az arcod.

Foto:123rf.com

Citromos pakolás

Három evőkanál kefirt keverj össze fél citrom levével. Kend az arcodra, és 15-30 percig hagyd rajta. Meleg vízzel öblítsd le. Ez a pakolás különösen alkalmas zsíros bőrre, mivel a citromban lévő sav segít csökkenteni a bőr zsírtartalmát és felpuhítja az elszarusodott bőrterületet, ezenkívül a zsíros bőrre jellemző egyenetlenségeket is kisimítja.Száraz bőrre

Banános arcpakolás

Nyomj szét villával egy érett banánt, és adj hozzá azonos mennyiségű natúr joghurtot. Keverd jól össze, majd a pakolást kend rá az arcra, és 30 perc múlva mosd le meleg vízzel. A massza védőréteget képez a bőrön, mely megakadályozza a bőr gyors kiszáradását.

Foto:123rf.com

Mézes pakolás

Keverj el 2 kávéskanál mézet 4 kávéskanál kefirrel, és egy kozmetikai spatulával vidd fel az arcra. Legalább 30 percig hagyd rajta. Ez a maszk segít az apróbb ráncok kisimításában is.

Avokádós pakolás


Az
avokádó leve a száraz bőrt ismét elegendő nedvességhez és zsírhoz juttatja. Hámozz meg egy fél érett avokádót, és a húsát turmixold össze. Adj hozzá ugyanannyi kefirt, és az egészet jól keverd el. A pakolást vidd fel arcodra, és legalább 30 percig hagyd rajta. Végül meleg vízzel öblítsd le.

Bizonyára tapasztaltuk már, hogy nem mindig a legköltségesebb megoldások a legjobbak – válasszunk olyan, természetes módszert, melyből legalább 10 féle arcpakolás készíthető!

Multani mitti – Top 10 agyagos arcpakolás

Érzékeny és vegyes bőrre

Zablisztes pakolás

Azonos mennyiségű zablisztből és kefirből keverj sűrű krémet, kend az arcodra, és hagyd rajta megszáradni. 15-20 perc múlva meleg vízbe mártott vattalapocskával gyengéden távolítsd el. A zabliszt és kefir keveréke megnyugtatja a bőrt.

Fáradt bőrre

Körtés arcpakolás

Hámozz meg egy kisebb érett körtét, távolítsd el a magházát. Turmixold össze, és a gyümölcs húsát keverd össze 2 evőkanál kefirrel. Egyenletesen kend fel az arca. 20-30 percig hagyd rajta, majd nedves vattalapocskával távolítsd el a pakolást. A körtében lévő hatóanyagok összehúzzák a bőrt, ezenkívül az elhalt bőrsejtek könnyebben feloldódnak, és az arc újra frissen fénylő színt kap.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.