Mit ültessünk a kertbe nyáron ?

Kicsi a kertünk? Attól még kert, és nyár van, napsütés, jó idő, ami ideális arra, hogy kitaláljuk, hogyan szépítgessük azt a pár métert, ami lefelé, elvileg egészen Kínáig a miénk.

A tavaszi első virágaink lehetnek a korai krókuszok, ciklámen, aztán jöhetnek a tulipánok, nárciszok, jácint, gyöngyike és írisz. Ők varázsolják kertté a földdarabunkat.

Lássuk, milyen növényeket használhatunk még egy ilyen virágoskert megépítésekor!

Ültethetünk levendulát, és a már fent említett növényfajokat. Nyári, szép virágzású, egyszerű növények a pompás gólyaorr, a sásliliomok, az óriás díszhagyma és a menyecskeszem.

Nyár végén, ősszel nyílnak az őszirózsák, ebből választhatunk különböző színt és méretet, a kedves varjúhájak, és az aranyvessző.

kert2

Ültessünk még néhány fűfélét is a kertbe, mert ezek kerek, egésszé, befejezetté teszik a kert hangulatát: ilyenek a bőrlevelű sás, vagy közepes rezgőfű, tarka sás, örökzöld zabfű, medveszőrcsenkesz és évelő tollborzfű.

Őszre a legjobb ültetni valók:

  • őszi kikerics
  • ciklámen
  • hangafélék
  • babérhanga

Ha valamilyen különleges virágot is szeretnénk a kertünkbe, akkor színesítsük: korbácsliliommal, császárkoronával, kínai liliommal és lampionvirággal. Nincs több gond velük, mint a többi növénnyel és látványban is elragadóak!

Cserjék közül jól mutat az apró kertben a gyöngyvirágcserje, törpe gyöngyvessző, de a formára nyírt buxusok is nagyon feldobják a környezetet.

Talajtakarónak tökéletes a tarka borostyán, és a kerítésre lehet futtatni illatos loncféléket. Jól mutat egy törpe fa is a kertben: ilyen a fehér liliomfa, japán díszcseresznye, csavart csüngő japánakác vagy a törpe fűz. Ha a fentírt növényeknek csak a felét ültetjük el, akkor is csodálatos kertet varázsoltunk magunknak!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.