A konyha is lehet hatékonyabb – 10 ötlet a tuti berendezéshez!

Okos tárolási technikákkal és rendezési elvvel sokkal több helyet teremthetünk otthonunkban, mint gondoltuk.

A konyha berendezéséhez szükséges némi körültekintés. Ez az a helyiség, ahol nemcsak a sütés-főzéshez kell elegendő hely, de a használati tárgyak, edények okos elrendezéséhez is. Legyen minden kéznél, ami szükséges, azonban az összkép, a látvány se hagyjon kívánnivalót maga után.

Lássunk néhány ötletet, hogyan lehetne a konyhánk még praktikusabb!

1.Konyhai tálalószekrény

Vajon kellően praktikus a vitrines, konyhai tálalószekrény berendezése? Nézzük át alaposan, mi minden van, amit még egymásba rakhatnánk vagy előnyösebben helyezhetnénk el odabent.

gallery_1426000247-checklist-cabinet-0415

2.Tányérok a falon

Ha a legszebb, legmutatósabb tányérkészletnek már valóban nem akad hely, szereljünk a falra egy kellemes megjelenésű, otthonunk stílusának megfelelően ódivatú vagy éppen modern polcos tartóállványt. Erre remekül fel lehet rakosgatni a szép tányérokat, sőt ha van akasztós alsó része, a hasonló stílusú csészéknek is lesz itt hely. (AZ UTOLSÓ KÉP IS JÖHET IDE – EGYFORMÁK A TÁROLÓK, CSAK AZ EGYIK RÉGIES)

54eafed3f3a9a_-_kitchen-plate-rack-clv0315-aqh4sz-xln

3.Ipari stílusú polcok a konyhában

A fémből készült, ipari stílusú polcrendszer is jól mutathat egy modern konyhában, a nekünk tetsző színnel befestve, rajta nemcsak a legszebb tálakkal, kancsókkal, tányérokkal, de néhány kihúzható dobozzal vagy kosárral, amelyekbe az apróságok is elférnek.

54eae37c8a997_-_metal-shelving

4.Töltsük meg a szekrényt üvegekkel, kosarakkal, dobozokkal

Mutatós és egyben hasznos kollekciót alakíthatunk ki a polcos, nyitott szekrényen, ha minden fűszert csinos, lezárható üvegekben tárolunk, szép fém dobozokba rakjuk a cukrot, a lisztet vagy akár a kávét. A tésztáknak és egyéb, zacskós csomagolásoknak beszerezhetünk mélyebb kosarakat, melyeknek a belseje huzattal van ellátva.

54eafed46b847_-_pantry-organized-shelves

5.Üvegajtós szekrények a jobb áttekinthetőségért

Célszerű olyan konyhaszekrényeket használni, melyeknek a frontrésze nyitott, vagy üvegajtóval van ellátva. Így ugyanis sokkal könnyebben átlátjuk, mi hol van. Ha szépen megigazítunk mindent a polcokon, látványnak sem utolsó!

54eafed5142a9_-_cabinets-kitchen

6.Edénytároló a plafonról

A plafonra szerelt edénytároló lehetőséget ad arra, hogy a konyhában az edények fentről lógjanak, csak lazán értük lehessen nyúlni és ezzel rengeteg helyet megtakarítsunk a szekrényben. Az oda pakolandó serpenyők és füles edények ugyanis valóban nagy mennyiségű helyet elfoglalnak.

54eafed599c08_-_clx1107galotti

7.A polc tartalma lehet látványos is

Bármilyen polcot választunk a konyhai száraz dolgok tárolására, sokkal vonzóbb hatást érünk el, ha szép üvegekbe és dobozokba pakoljuk azokat, megadjuk a módját a tárolásnak.

54eafed6366f3_-_kitchen-open-shelves-

8.Kis asztal a konyhában

Egyes lakásokban van rá mód és lehetőség, hogy egy kisebb méretű asztal székkel helyet foglaljon a konyhában. Hasznos lehet, ha listát kell írni, ha a számlákat rendezzük, de akár babot is válogathatunk rajta… Az asztal felületére persze konyhai stílusban illik pakolni, legyen az egy váza virág, kenyértartó tál, színes tároló üvegek vagy néhány összehajtogatott konyharuha.

54eafed6c1de9_-_kitchen-desk-

9.Vintage stílusú konyhai szekrény

Egyszerű, de mutatós tárolási lehetőséget nyújt egy vintage jellegű, színesre festett fém tároló méretes tányértartó résszel, melyre edényszárító stílusban lehet felpakolni a dolgokat.

54eafed753554_-_kitchen12_platecabinet_lowres-

10.Áramvonalas konyha

Modern stílusban is kiegészülhet a konyhai sziget egy fémes csillogású, fentről lógó edénytárolóval. Számos füles edény és serpenyő kiváló helye lehet, melyek színüket tekintve is harmonizálhatnak a teljes berendezéssel.

54eafed7ead6f_-_kitchen-streamlined-bungalow

Búcsú Adrienn – Adrina, 2015.05.19.

Forrás: