Gallyaktól a kosárig: különleges húsvéti dekorációk az asztalra!

Mielőtt leülnénk az ünnepekben a reggelihez vagy ebédhez, napokkal korábban megtervezzük, milyen húsvéti dekoráció illene az ünnepi alkalomhoz. A jellegzetes díszítőelemek persze mindig hasonlóak, ám egészen újszerű, különleges alkotásokkal is előrukkolhatunk.

Nem kell a húsvéti dekorációnak mindig egyformának lennie.

Évente előállhatunk újabb ötlettel, csak a fantáziánk szab határt. A tojás- és nyuszi, vagy csibeformájú díszítéseken túl játékos, friss, különleges dekorációval is meglephetjük magunkat és szeretteinket. Lássunk néhány remek tippet!

Közeledik a húsvét, amikor a vírushelyzet ellenére érdemes tojást festeni, hiszen kellemes kikapcsolódást nyújt, és családi programnak sem utolsó.

Mindjárt itt a húsvét – A tojásfestés közelebb hozza a családot

1.Színes, leveles gallyak: tökéletesen vidám, tavaszias látványt nyújt egy egyszerű fehér kancsóba helyezve ez a dekoráció. Gyűjtsünk össze pár darab kisebb gallyat és szórjuk be őket fehér sprayfestékkel. Ha megszáradtak, a végükre mintás papírból kivágott levélformákat ragasztunk majd. Dolgozzunk világoszöld, rózsaszín, fehér színekkel, illetve ezekből készült mintákkal. Nagyon mutatós és szellős hatású dekoráció lesz!

húsvéti dekor2

Foto:pixabay.com

2.Nyuszi alakzatok kicsit másképp: játékos, gyermekes családban kifejezetten találó dekoráció az asztalra. Használjuk fel a máskor sütiformázóként alkalmazott nyúl alakú tésztaszaggatót, tegyük az üres tányér közepére és töltsük meg cukorkákkal vagy mázas csokigolyókkal! Ha utóbbiak harmonizálnak is a környezet színeivel, még jobb!

húsvéti dekoráció11

Foto:pixabay.com

3.Tavaszi csokrok: nemcsak húsvéti figurákban lehet gondolkodni – ha az asztalon középre elhelyezünk két-három mutatós, világos színű virágcsokrot könnyed fehér kaspóban, azzal szintén remekül dekoráljuk a terítéket.

húsvéti dekoráció 10

Foto:pixabay.com

4.Cukorkás üveg: kedves, játékos húsvéti dekoráció válhat egy-két csomag színes cukorból is, amelyek apró tojásokat formáznak. A sárga, fehér, rózsaszín, világoszöld- és kék tökéletesen mutat egy átlátszó, gömbszerű üvegben, amelyre csak rá kell tennünk a fedelet és máris rakhatjuk az asztalon futó fehér díszcsíkra!

húsvéti dekoráció 9

Foto:pixabay.com

5.Fonott kosárka: szintén tojás alakú cukorkákkal készül ez a romantikus húsvéti dekoráció – csupán azt kell kigondolnunk, mely színek lesznek a dominánsak, mert hozzájuk illő kis kosarat kell választanunk. Ezután csak az a dolgunk, hogy ízlésesen teletömjük a cukrokkal. Szalagot is lehet rá kötni. Legszebb, ha az asztalterítő is harmonizál a cukros kosárka árnyalataival, de az egyszerű fehérhez is igen jól megy.

húsvéti dekoráció 8

Foto:pixabay.com

6.Üvegek színekkel és gyertyával: az átlátszó, üvegből készült tartók mindig jól jönnek. Az egyszerű, színesre festett tojásokat ugyanúgy beletehetjük dekorációként, mint ahogy egy szép fehér gyertyát is helyezhetünk a közepükbe, körberakva színes cukrokkal vagy hobbiboltban kapható dekorkellékekkel.

húsvéti dekoráció 7

Foto:pixabay.com

7. Kosaras húsvéti dekorációk változatosan: nagyon mutatós díszt készíthetünk bármilyen kisméretű dekorkosár segítségével, ha valamilyen tavaszias színek alkotják. Persze vehetünk egy műanyagból készült alapot is, amelybe színes szalagokat fűzünk, ugyanígy körbetekerjük a fülét, a tetejére masnit kötünk. Ezután belerakosgatjuk a műfüvet, a csoki- és az igazi, már kidíszített tojásokat, sőt melléjük tehetünk egy porcelánból vagy egyéb anyagból készült nyuszi figurát is. A lényeg, hogy az összhatás ízléses legyen.

húsvéti dekoráció 2

Foto:pixabay.com

8. Ötletes tojástartók: nem visszük túlzásba a díszítést, mégis szépséges húsvéti dekorációt alkotunk, ha a választott teríték és szalvéták színével harmonizáló, fa vagy műanyag, aprólékos kézimunkával készült tojástartókat szerzünk be és ezekbe illesztjük a már megfőzött és befestett, díszített tojásokat. Minden tányérra egy kerüljön. De a festékbe mártott tojáshéjakba helyezett mécsesek (egy-egy tojástartóba állítva) is nagyon ötletesek és szépek. Egyszerű, mégis magával ragadó dekoráció.

húsvéti dekor7

Foto:pixabay.com

Forrás: https://napidoktor.hu/index