Fogfehérítő, ránctalanít és aranyér ellen is jó- ez a banánhéj

Alig várjuk, hogy a megvásárolt banánokat meghámozzuk és a finom, puha gyümölcshöz hozzájutva, bekebelezzük. A héj pedig szinte mindig a szemetesben végzi, pedig sok mindenre fel lehetne használni.

A banán egészséges, hiszen sok antioxidáns van benne, így a szabadgyökök elleni küzdelemben meghatározó szerephez jut. Gazdag még B6-vitaminban, pektinben és káliumban is. Megelőzhető a 2-es típusú cukorbetegség, a csontritkulás, a vesebetegségek és az idegrendszert is megnyugtatja. A héjában pedig rengeteg rost, kálium, magnézium, fehérje és B-vitamin van. Így ezt is érdemes felhasználni.

banán

1. Fogfehérítő

A héj belső részével 2 percen keresztül alaposan súroljuk meg fogainkat, majd öblítsünk. Ismételjük meg ezt a módszert naponta két alkalommal, és hamarosan fehérebb mosolynak örvendhetünk, ha belenézünk a tükörbe.

2. Eltávolítja a dudorokat, bütyköket

A kezeken, lábfejeken kialakul bőrkinövések sokszor komoly esztétikai problémát jelentenek. Amennyiben rendszeresen a banánhéjjal bedörzsöljük, majd bekötjük ezeket a bütyköket, akkor hamarosan leszáradnak. Érdemes kipróbálni.

3. Természetes fényező

A háziasszonyok komoly összeget is megspórolhatnak, ha a bőrből készült bútorokat, kanapékat, cipőket, de akár az ezüst étkészletet is banánnal dörzsölik be, ugyanis miután a felületet egy puha ronggyal végigtörlik, ragyogni fog minden.

4. Megszabadít a pattanásoktól

A héjban rejtőző hatóanyagok, antioxidánsok fertőtlenítenek is, így az arcbőrt elcsúnyító pattanások ellen nagyszerű gyógyírt jelent, és még puhává is varázsolja a bőrt. Naponta három alkalommal dörzsöljük be arcunkat a héj belső felével. A hatás nem marad el.

5. A rovarcsípéseket is kezelhetjük

Olyan hatóanyagokat is tartalmaz a banánhéj, amelyek a bőrirritációt is hatásosan elmulasztják, megszűnik a viszkető, égő érzés. Ez a rovarcsípések ellen is jó. Egyszerűen kenjük be a problémás bőrfelületet a héj belső részével.

6. Aranyér ellen is jó

A banán héja gyulladáscsökkentő hatóanyagokat is tartalmaz, ezért ha naponta 4-5 alkalommal bekenjük a problémás területet, a fájdalom enyhülni fog.

7. Ránctalanít

A gyümölcs héja életre kelti az elfáradt, megráncosodott bőrt, ezért a belső részével dörzsöljük be arcunkat. A bőrünk simább, feszesebb lesz, és a ráncok száma is csökken.

Végezetül érdemes megemlíteni, hogy amennyiben tehetjük csakis vegyszermentes, bio banánt vásároljunk.

Pozitív Nap/Forrás: itt. 

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.