Egy elpusztíthatatlan virág a nappaliba

Az anyósnyelvet hajlamosak vagyunk régimódi, szocreál növénynek gondolni. Azt gondoljuk sértés ez erre a remek szobanövényre nézve. Mi nagyon kedveljük az anyósnyelvet, vagy sansevieriát, ha elolvasod az érveinket, talán te is jobban értékeled majd, ha csak nem tettél így, ezelőtt a bejegyzést előtt jómagad is. 

anyosnyelv

Hengeres anyósnyelv (Sansevieria cylindrica)

1. Jól bírja a kevés öntözést

Az anyósnyelvet lényegében csak a túlöntözéssel lehet elpusztítani, valamint azzal, ha nagyon sötét helyen tartod – bár a nem színes szélű változatok, e tekintetben ellenállóbbak. Nyugodtan hagyhatod, hogy a földlabda felszíne kiszáradjon, a fényviszonyoktól függően elég kb. 2hetente locsolni.

2. Jól alkalmazkodik a kedvezőtlen fényviszonyokhoz

Az anyósnyelv napos, világos és félárnyékos helyen is szépen fejlődik. A teljes árnyékot nem kimondottan szereti, főként a csíkos szélű változatok kényesek rá,de a sima zöld színű fajtákkal lehet próbálkozni, ezek ellenállóbbak. A hőmérséklet szemponjából sincsenek különleges igényei, az átlagos szobahőmérséklet teljesen megfelelő.

3. Jól mutat minimál stílusú lakásokban

Szabályos formájával, felfelé ágaskodó, egyenes leveleivel, nagyon jól illeszkedik a modern stílusú lakásokba. Ha egy letisztult formájú, színben hozzá passzoló növénytartót választasz, nem hibázhatsz vele. A képen látható hengeres anyósnyelvvet nem véletlenül használják a bevásárlóközpontok és irodaházak dekorálásához is.

4. Kártevőknek és betegségeknek ellenáll

Az anyónyelv elég ellenálló növény, kártevők és betegségek sem nagyon károsítják.Szinte csak gondozási hibákkal (túl sok víz, túl sötét hely), lehet benne kárt tenni, ezért kezdő szobakertészeknek remek választás.

Forrás: