50 tipp a szódabikarbóna használatához – 2. rész

A szódabikarbóna jótékony hatásáról már mindenki hallott. Engedjétek meg nekünk, hogy megosszunk veletek pár tippet, hogyan használható fel!

16. Tisztítsd ki a mikrohullámsütőt

A szódabikarbóna remekül eltűnteti a zsíros szennyeződéseket és természetesen fertőtleníti is!

17. Ezüstre

Az ezüst ékszerek tisztítására tökéletesen megfelel, ugyanis feloldja még a legapróbb láthatatlan szennyeződéseket is, így ékszerünk újra ragyogó lehet!

18. Kávé, Tea ellen

A kávé és a tea gyakran foltot hagy a bögrékben. Szódabikarbónával minden foltot kimoshatunk, s célszerű félévente egyszer a kávé, teafőzőt is kimosni.

19. Sütőre

Ahogy a mikróból, úgy a sütőből is eltávolítja a zsíros szennyeződéseket. Sütőnk tiszta, higiénikus és ragyogó lehet!

20. Padló

Ha nem akarjuk órákig súrolni a padlót, akkor használjunk szódabikarbónát! Pillanatok alatt eltávolítja a makacs szennyeződéseket!

vegyszer2

21. Bútortisztító

Házilag készíthetünk citrom illatú bútortisztítót. Szódabikarbónás szivaccsal garantáltan lejön még a leglátványosabb zsírkréta folt is!

22. Függönyökre

A nagytakarításokhoz természetesen a függönymosás is hozzátartozik. Ha függönyeinket szódabikarbónás vízben mossuk, ragyogóan fehérek lesznek, eltűnik a szürkeség!

23. Mosógépbe

Szódabikarbónával végezz egy ruhanélküli mosógép átmosást. Eltűnteti a vízkövet, a szennyeződéseket, ruháidat sokkal tisztábbra, fényesebbre, frissebbre mossa, emellett pedig fertőtleníted is a gépet!

24. Bababruhák

A babaruhákat is célszerű szódabikarbónával mosni, mert nem irritálja a babák bőrét, emellett fertőtleníti, ami a piciknél igen fontos.

szodabikarbona22

25. Pelenkák

A szövetből készült pelenkákat is célszerű szódabikarbónával mosni, sokkal tisztábbak, puhábbak lesznek!

26. Sportfelszerelések

A sportfelszerelések mosására is alkalmas, szagtalanít, fertőtlenít!

27. Olaj és zsír

A szódabikarbóna híres az erős zsíroldó képességéről, így nyugodtan használjuk, nem karcolja meg a felületet!

28. Savak ellen

Ha kifolyt az akkumulátorban vagy az elemben levő veszélyes sav, a szódabikarbóna lúgosító hatása semlegesíti. Miután letakarítottad a kifolyt savat kenj vazelint a helyére, így elkerülhető, hogy a sav ismét kifolyjon.

29.Autómosás

Egy autómosás alkalmával mindenképpen iktassunk be egy szódabikarbónás lemosást. Nem csupán leoldja és megtisztítja az ablakokat, a szélvédőt, de a fényezés is szebbnek tűnik majd, mint valaha!

A többi hasznos tippet cikkünk harmadik egyben utolsó felében olvashatod el! Nézz vissza hozzánk!

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.