10+2 bőrápolási praktika 50-en túl

Egy ötvenes éveiben levő nőnek az a célja, hogy korához képest csinos és ápolt legyen. Persze szóba jöhet a botox és a plasztikai sebészet is, de természetesebb módszerek is léteznek a fiatalos külső megőrzéséhez.

Hogyan őrizhetnénk meg fiatalos megjelenésünket és arcunkat minél tovább? Egy 50-es nőnek is fontos, hogy ápolt és csinos legyen, ezért pedig több egyszerű dolgot is megtehet anélkül, hogy a plasztikáztatásra gondolna. Az időskori bőrápolásnak is vannak kiváló módszerei. Például:

1.Viseljünk minden nap fényvédőt!

Talán unalmasnak hangzik, de igaz: már a gyermekeket is érdemes megtanítani erre a szabályra. Nem lehet túl korán elkezdeni, mivel a barna foltok, a ráncok és a bőrrák első számú okozója a nap okozta égés. Akár eső, akár napsütés, reggel mindig fényvédő krém felvitelével kezdjük a napot. Ha egész nap kinn tartózkodunk, ismételjük meg a krémezést a nap folyamán.

2. Bizonyosodjunk meg arról, hogy megfelelő hidratáló krémet és tisztítókrémet használunk és azok valóban az időskori bőrápolásra valók!

Ha zsíros a bőrünk, szerencsésnek is mondhatjuk magunkat, mert tanulmányok szerint kevesebb ránccal jár. Ha érzékeny bőrrel rendelkezünk, érdemes a bőrápolókat mindig letesztelnünk a kezünkön, nyakunkon, mielőtt felvisszük az arcunkra – a tesztelés fontos, mivel az a termék, amit évekkel ezelőtt szerettünk, ma bizony már okozhat bőrpírt.

középkorú bőr

3.Minél idősebbek vagyunk, annál szárazabb a bőrünk

Biztosan felfigyeltünk már erre – különösen menopauza után. Hogy minél „jobb bőrben maradhassunk”, olyan termékeket kell használnunk, amely semmiképp sem vonja el a nedvességet a bőrből – bőrünket egész nap hidratálva kell tartani, és hetente egyszer bőrradírral tisztítani.

Néhány tipp, hogy a kiszáradástól megkíméljük arcunkat:
– Ne használjunk meleg vizet, a kézmeleg, langyos éppen megfelelő, vagy hagyjuk ki a vizet és alkalmazzunk hideg krémet az arctisztításhoz.
– Krémes tisztítót használjunk száraz bőrre, és ne költsünk súlyos ezreseket a tisztítóra, amely mindössze pár percig marad az arcon!
– A vastag, hidratáló krémek és olajok segítenek megőrizni a nedvességet. Éjjelre is alkalmazzuk őket, nappal pedig kenjünk fel belőlük egy réteget sminkelés előtt.
– Hetente bőrradírozzunk. Ha száraz a bőrünk, valószínűleg hámlik is.
– Tartózkodjunk a szárító szappanoktól! Inkább használjunk krémes tusfürdőt.
– Zuhanyzás után is gondoskodjunk a bőr hidratálásáról krémmel vagy olajjal.

4.A bőrradírozás kulcsfontosságú

Ahogy az ember idősödik, a bőr hámlasztása egyre fontosabbá válik. A külső bőrréteg ugyanis elhalt bőr, és ahogy öregszünk, vastagodik, tehát szükséges lehámlasztani, hogy frissebbé váljék a bőrünk. Hetente érdemes bőrradírozni, az arcot és a testet egyaránt. Lehetőleg zuhanyzás vagy fürdés előtt!

Az arc maszkok használata is jó dolog, de nem muszáj hetente alkalmazni őket (legcélszerűbb 2 hetente). Remekül felfrissítik az arcot, és mélyen tisztítanak, hidratálnak.

IMA60830

5. Szemkrémek

Az öregedés első jeleire a nők általában elrohannak a drogériába, és beszereznek valami drága szemkörnyék-ápoló krémet, melytől azt várják, hogy visszaforgassa az idő kerekét. Nos, a rossz hír az, hogy nem fogja. A szemünk környékén levő bőr igen vékony, és még vékonyabb lesz az idő múlásával. Egy jó szemkrém általában csak vastagabb változata a tipikus arc-hidratálóknak – de egyes nők esküsznek rá, hogy működnek.

6. Botox és feltöltés

Tény és való, hogy a szemkörnyék-ápoló krémeknél hatékonyabb a botox vagy a feltöltés. Az orvos botoxot fecskendez a bőr alá – ugyanúgy tudunk nevetni, mosolyogni, de észre fogjuk venni, hogy azok a bizonyos barázdák már nem olyan mélyek, mint voltak…A töltőanyagok ugyanilyen hatékonyak.

7.S zuperkrém

Létezik olyan krém is ugyanakkor, amelyik – szinte – visszaforgatja az idő kerekét. Vényköteles „csodakrém”. A „Retin A”  illetve A-vitamin termékek úgy általában csodálatos munkát végeznek, a finom vonalak és ráncok „eltörlésével”.

kozmetikumok_katt4

8. Kémiai hámlasztók és lézer

A lézert különféle bőrproblémákhoz használják. Drágák és fájdalmasak lehetnek, de sok nő esküszik rájuk. A könnyű kémiai hámlasztás a bőr tónusának és szerkezetének javítását szolgálja, ezzel együtt lágyítja a ráncokat és finom vonalakat. Viszonylag fájdalommentes és kevésbé drága, mint a lézer, de több alkalommal kell használni, hogy a bőr alkalmazkodjon: havonta egyszer érdemes.

9. A megereszkedett bőr „elrejtése”

Ahogy idősödünk, bizony tokát is elkezdünk felfedezni az állunk alatt, a szőrszálakról nem is szólva! A megereszkedett bőrt sajnos legegyszerűbb plasztikai sebésszel eltüntettetni. Ám vannak ennél kevésbé hatékony, mégis olcsó és jó megoldások is: például az, ha olyan ékszereket viselünk, amelyekkel nem felhívjuk a figyelmet a nyak-áll vonalára, hanem éppen eltereljük onnan – például irányítsuk a tekintetet a szemre mutatós, nagy fülbevalókkal. Jó tudni, hogy a rövid nyakláncok, a gallérok egyenesen felhívják a tokára a figyelmet, ezért kerüljük őket!

A szőrszálakat kozmetikussal érdemes eltávolíttatni, de általában hamar visszanőnek – tartós eredményt az elektrolízis-szőrtelenítés kínál.

10. Fiatalabbnak tűnnek, akik súlyosabbak?

Bizony, egy meglehetősen megdöbbentő tanulmány azzal az eredménnyel zárult, hogy azok a nők, akik egykor kövérkések voltak, idős korukban fiatalabbnak látszanak, mint a mindig soványak, akiknek arcán több a ránc, a szem és a száj körül is. Ennek oka az, hogy aki fiatalabb korában túlsúllyal küzdött, annak több zsírt tárolt az arca és több is marad rajta – a testzsír ugyanis az arcról is eltűnik, ahogy idősödünk.

11. Hogyan szabaduljunk meg a bajusztól?

A bőrápoláshoz tartozik a bajusz leszedése is. Két lehetőségünk van a bajusz eltüntetésére. Házilag legyantázni, vagy kozmetikussal leszedetni (ugyancsak gyantával).

12. Seprűvénák és visszerek eltüntetése

A legtöbb hölgy, ahogy öregszik, kénytelen szembesülni a látható vénákkal – szerencsére a seprűvénák és a visszerek láthatatlanok is lehetnek. El lehet őket távolítani műtét segítségével, de akár finoman le is takarhatók, hatékony krémekkel, amelyeket kifejezetten erre a célra fejlesztettek ki.

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.