Kiss Ramóna három „Lázadóval” látogatott beteg gyerekekhez

Kiss Ramóna három „Lázadó” amazonnal fogott össze, hogy együtt csaljanak mosolyt a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán kezelt gyerekek arcára.

A Kicsi Óriások szereplői közül Kincső, Petra és Eszti örömmel kísérték el csapatkapitányukat a délelőtti programra, ahol a JOY-Tündér és Őrzők Alapítvány kampányának keretében közös rajzolással lepték meg a klinikán gyógyuló, vagy éppen felülvizsgálatra várakozó gyerkőcöket.

Idén ősztől folytatódik a JOY magazin jótékonysági programja, amelynek kapcsán minden megvásárolt novemberi lapszámmal, 20 forinttal támogatják az Őrzők Alapítvány munkáját az olvasók. A Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványaként az Őrzők Alapítvány az itt kezelt daganatos és leukémiás gyerekek gyógyítását segíti, többek között műszerek vásárlásával, orvosi eszközök beszerzésével, a tudományos és kutatómunka támogatásával valamint a családok felkarolásával (pl. a szülők kórházi vagy ahhoz közeli elhelyezésével).  Az akció keretében Kiss Ramóna és három “Kicsi Óriás” is a klinikára látogatott, hogy közös programmal, vidámsággal  és ajándékokkal lepjék meg a gyógyulás útján járó apróságokat. 

kiss-ramona-es-a-gyerekek-4

Nagyon élveztem a közös programot a gyerekekkel. Mindenki lerajzolta amire a legjobban vágyik,  nagyon kedves alkotások születtek, az énekes rocksztártól egészen a szivárványszínű unikornisig” – kezdte Kiss Ramóna, a Barátok közt színésznője. – „Rendkívül fontos, hogy felhívjuk a figyelmet az ilyen ügyekre, és ha csak tíz emberrel többhöz jut el az üzenet, már akkor is nyert ügyünk van. Illetve ami szintén lényeges, hogy ne csak az ünnepek közeledtével, de egész évben ragadjuk meg a lehetőségeket, és segítsünk. A gyerekkel mindig is nagyon jól kijöttem, szeretnék majd sajátot is, szerintem fontos, és a gyerekeknek is jól eső érzés, ha egyenrangú partnerként kezeljük őket. A beteg gyerkőcök esetében pedig ez különösen fontos. Többször voltam már ilyen látogatásokon, és hazugság lenne azt mondani, hogy nem viselnek meg, de ezek az apróságok annyira intelligensek, és akkora erő van bennük, hogy sokunknak példa lehet, ahogy viselik a megpróbáltatásokat. Arról nem is beszélve, hogy ők is azt várják el, hogy ne sajnálattal álljunk hozzájuk, hanem együtt éljük meg a vidám pillanatokat” – tette hozza a színésznő. 

Évente 300-400 gyermeket diagnosztizálnak daganatos vagy leukémiás betegséggel Magyarországon. Kevesen tudják, de fontos, hogy az itt kezelt gyermekek közel 80%-a meggyógyul, ami megfelel a nyugat-európai statisztikáknak. A Tűzoltó utcai Gyermekklinika a legnagyobb gyermekonkológiai centrum Magyarországon, itt gyógyítják a hazai daganatos és leukémiás gyermekek csaknem felét.

kiss-ramona-es-a-gyerekek-3

Egyik küldetésesünk az, hogy megértessük: az ilyen súlyosan beteg gyermekek esetében is van esély a gyógyulásra, hiszen a gyermekek csaknem 80%-a meggyógyul. De ehhez kell az emberek összefogása. A társadalmi felelősségvállalás nemcsak cégek, vállalkozások szintjén valósulhat meg, hanem a magánemberek mindennapjaiban, mindenki életében tartalommal bírhat” – kezdte Dukász Hanga, az Őrzők Alapítvány alelnöke. – „Fontosnak tartjuk, hogy itthon is egyre többen támogatják a súlyosan beteg gyermekek ügyét. Mindenkit arra bíztatunk, hogy lehetőség szerint tegyen a daganatos és leukémiás gyermekek ügyéért önkéntes munkával, adománnyal, vagy azzal, hogy személyes példáján keresztül felhívja a figyelmet a gyógyulásra. Ezért nagyra értékeljük Kiss Ramóna jelenlétét a klinikán, az ő segítségével is szeretnénk minél többekhez eljuttatni, hogy van remény a daganatos és leukémiás gyermekek számára.”

A rajzok olyan jól sikerültek, hogy a csapat úgy döntött, az ambulancia várójának falára is kiragasztják őket. Az alkotásokért cserébe pedig ajándékok várták a klinika apró betegeit: Ramóna és a „Lázadók” gyümölcsökkel és plüss tündérekkel lepték meg a kis hősöket.

kiss-ramona-es-a-gyerekek-2

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.