Kisméretű konyhába keresünk jó ötleteket? Akkor itt a helyünk!

Miközben a legtöbben azt szeretnénk, hogy kellő mennyiségű székkel foglalhassunk helyet az asztal körül, ha vendégek jönnek is, a kisméretű konyha erre aligha ad lehetőséget – számos más, ötletes megoldásra viszont igen…

A kisméretű konyha hely kihasználása

Valóban, a legjobb az lenne, ha akkora konyhával rendelkeznénk, hogy szükség esetén 10 vendég leültetése se legyen probléma. De a legtöbb lakásban, házban nem ez a helyzet, ezért a rendelkezésre álló teret kell ügyesen kihasználnunk. Szerencsére, több módja is van annak, hogy a kisméretű konyha nagyobbnak tűnjön – sőt, különlegesnek.

1.Az első lépés a megfelelő tér megteremtéséhez a rend megteremtése! A fali szekrények általában sok helyet vesznek el, ráadásul egy kicsit a bezártság hatását is keltik. Próbáljuk őket nyitott polcokkal helyettesíteni! Ezzel nemcsak nyitottabbá tesszük a kisméretű konyha terét, de levegősebb érzés is költözik a helyiségbe! Természetesen, polcokkal sem kell túlzsúfolni a helyiséget, és jól válogassuk meg, mit milyen formában tárolunk rajtuk – a legjobb, ha a tárolóedényeink egyben mutatósak is!

2.Ha a kisméretű konyha munkafelületét állandóan a zsúfoltság jellemzi, fontoljuk meg, hogyan tárolhatnánk az eszközöket másképp. Ma már számos lehetőség van arra, hogy a falra akasztgassuk őket, például felszerelhető akasztós- vagy mágneses tartó formájában, amelyekre a kések, a lábasok, a serpenyők, bögrék egyaránt felrakhatók, s máris sokkal nagyobb hellyel rendelkezünk. Rendezzük át a munkaterületet aszerint, melyek azok a tárgyak, amelyekre valóban folyamatosan szükség van, ezeket érdemes a kezünk ügyében tárolni.

3.Az egyszerű rendszer a legjobb: nagyobbnak hat a kisméretű konyha, ha megfelelő színeket használunk. Az egyszerű fehér fal jó választás, amelyet nyugodtan fel lehet dobni modern részletekkel. Fényekkel, fényvisszaverő anyagokkal, minimál dizájnnal – ezek lehetnek a legjobb barátaink egy ekkora helyiségben. Fontoljuk meg a fehér vagy matt üvegajtók használatát a konyhaszekrény ajtókon, a fehér követ, a rozsdamentes acél kereteket, fehér csempézést.

4.Áramvonalas helyiség: okos tervezéssel szép és praktikus lesz a kisméretű konyha – jó ötlet például a belső térbe integrálni a konyhai eszközöket is – így a sütő, a mikró, a kávéfőző, a tűzhely mind egy szekrénynek tűnhet. Kompakt teret alkotunk így, amely mutatós, fényes és rendezett hatású. Fókuszpontjában állhat a tűzhely, körülötte pedig maximálisan kihasználhatjuk a helyet a szekrényben levő mély fiókokkal, kihúzható részletekkel, amelyekbe lehet pakolni.

5.U-alakú elrendezés: ésszerű és mutatós hatást kelt a kisméretű konyha U-alakú elrendezése, többféle anyag kombinálásával. Így nemcsak izgalmassá tesszük a kicsi belső teret, de a túlzsúfoltságtól is megkíméljük. A magas fényű munkafelület biztosíthatja az alap árnyalatot, melyhez remekül illenek a fehér szekrények, a falon pedig feltűnő burkolat díszeleg. Ez az elrendezés nem indokolja viszont, hogy falon lógó eszközökkel is zsúfoljuk a teret, azokat a legjobb a szekrényben tartani.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.