Kimérem a gyömbérem!

A hányinger és a hányás a terhesség korai jelei. Bizony megkeseríthetik a leendő édesanya mindennapjait. Többféle természetes módszerrel enyhíthetünk a tüneteken. Tegyünk próbát!

A legtöbb esetben hányingerrel, hányással érkeznek a terhesség korai jelei. Nem kérdés, hogy a megpróbáltatás, mely minden nap jelentkezik, kimerültté, sőt sokszor használhatatlanná is teheti a kismamát. A reggeli rosszullétek enyhülnek 3 hónap után, ám nem egyszerű ezt kivárni. Nos, megszüntetni nem fogjuk, de enyhíteni tudjuk a tüneteket, mégpedig néhány igen régi, természetes módszer segítségével.

Lássuk, mely természetes módszerek alkalmazhatók a terhesség alatti, reggeli rosszullétek ellen.

1. Gyömbér gyökér

Kipróbált és bevált módszer a hányinger és hányás ellen. Megnyugtatja a gyomrot és átmenetileg könnyít a rosszulléten. A gyömbér fő alkotóeleme az émelygést is csökkenti. A terhesség hátralevő ideje alatt is használható, de a friss gyömbér gyökér javasoltabb, mint a gyömbér kapszulák. Reggel, felkelés után fogyasszunk gyömbérteát, hogy megkapjuk az azonnali megkönnyebbülést.

Forraljunk fel egy teáskanál gyömbért vízben, majd szűrjük le a teát és kortyolgassuk, miközben beszívjuk kellemes aromáját. Egy kanál mézet adhatunk hozzá.

ginger

2. Gyógytea

A gyógyteák hatékonyak a reggeli rosszullétek természetes ellenszereként. A gyógynövényekben, így például a mentában, kamillában levő esszenciális olajok kiválóak a hányinger és a hányás ellen. Megnyugtató hatásuk is van a bélrendszerre. A szárított gyógynövényből egy teáskanál kerüljön egy csésze vízbe és forraljuk 15 percig. Édesítéséhez tehetünk a teába egy teáskanál mézet. Persze a boltokban kapható, filteres teák is megfelelőek.

Ne feledjük, hogy a stressz súlyosbíthatja a reggeli rosszulléteket. Ha idegesek vagyunk, csillapítsuk le magunkat gyógyteával, de naponta ne igyunk többet 3 csészénél.

3. Ánizsmag

Hatékonynak bizonyul a reggeli rosszullétek ellen. Szélhajtó hatása miatt megnyugtatja a bélrendszert és enyhíti a hányingert. Törjünk össze egy teáskanálnyi ánizsmagot és adjuk egy pohár vízhez. Hagyjuk állni a keveréket 10 percig, majd szűrjük le. Egy teáskanál mézet adhatunk hozzá. Kortyoljuk az ánizsmagos vizet minden reggel a hányinger ellen!

4. Citrom

Szintén régi természetes módszer a citrom a reggeli rosszullétek enyhítésére. Ha rosszul érezzük magunkat, szippantsuk be a citrom kellemes, friss illatát! Aromája segít leküzdeni a hányingert.

lemon

A dehidratáció ugyancsak lehet oka a hányingernek, ezért mindig ügyeljünk arra, hogy elég folyadékot igyunk. A citromos víz ebből a szempontból is kiváló. A citromos tea szintén remek. Zöld- és fekete teához egyaránt adható a citrom, kortyolgassunk teát a fő étkezések között!

5. Aromaterápia

Az erősebb illatok a terhesség idején hányingert okozhatnak. Használjunk aromás gyógynövényeket, hogy elkerüljük a szagokból eredő rosszullétet. Hordhatunk is magunknál egy-egy kis textilzacskónyi szárított levendulát vagy kakukkfüvet. Az aromával illatosított kendők, illatos zsebkendők ugyancsak segítségünkre lehetnek. Ha rosszullét kerülget, lélegezzük be az illatukat természetes ellenszerként! Az esti fürdőnkhöz pedig bármikor adhatunk illóolajat, hogy idegeinket is megnyugtassuk.

Szerencsére a hányás és a hányinger három hónap után csillapodik, ha azonban még a terhesség 12. hete után is tapasztaljuk, konzultáljunk orvosunkkal!

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.