Kettős fronthatás mellett eső és szél is előfordulhat ma

Éjszaka erősen és gyengébben felhős időszakok váltakoznak, helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. Délelőtt délnyugat felől vastagodni kezd a felhőzet, és a déli óráktól egyre nagyobb területen elered az eső, záporeső, egy-egy zivatar sem kizárt.

A kiterjedt csapadék a Tiszántúlt várhatóan este éri el. Legkisebb eséllyel és mennyiségben a Kisalföldön és az Alpokalja északi részén eshet. Késő estétől nyugat felől határozott felhőzet csökkenés kezdődik. A délies szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között valószínű.

Kettős fronthatás várható. Sokaknál előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Eleinte különösen a melegfrontra érzékenyeknél ingadozhat a vérnyomás, majd elsősorban a hidegfrontra érzékeny szervezetű embereknél jelentkezhetnek görcsös panaszok. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakcióidő.

Távolabbi kilátások hétfőtől csütörtökig:

Változékony, gyakran erősen felhős és csapadékos idő ígérkezik. Az időszak első felében többfelé, később legfeljebb elszórtan alakulhat ki eső, zápor.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 80 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a kezdeti 2, 8 fokról -1, +4 fok közé csökken. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 15 fok között valószínű.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól

2017. március 3. 8,4 °C +4,7 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult

legmagasabb hőmérséklet: 18,5 °C (1997) legalacsonyabb hőmérséklet: -14,0 °C (1963)

Forrás: met.hu