Készíts egy kis mártogatóst 2012-05-13 Blog Megosztás: Tweet Jó kis mediterrán recept együttes: humusz, babpüré, guacamole. Plusz egy alkoholos-mentás koktél. Vendégvárónak vagy hétköznapi vacsorára is tökéletes. Elkészítési idő: 20 perc. Hozzávalók (8 személyre): • 40 dekás konzerv csicseriborsó • 80 deka (2 doboz) fehérbab-konzerv • 1 fej lila hagyma • 2-2 avokádó, közepes paradicsom, gerezd fokhagyma • pár szál korianderlevél • 1 deci olívaolaj • 3-4 citrom • só, bors, paprika • A kísérőhöz: vodka • zöldcitromlé • mentalevél • tonik Elkészítési folyamat: 1. A lecsöpögtetett csicseriborsót egy gerezd szétnyomott fokhagymával, fél citrom levével és fél deci olívaolajjal mixerben pürésítsd. Sózd, borsozd, a tálban a tetejét szórd meg paprikával. 2. A fehér babot ne csak lecsöpögtesd, de mosd is át. A mixerbe tegyél mellé fél gerezd szétnyomott fokhagymát, fél citrom levét, sót és borsot. Zzzz – és a püré máris kész. 3. A guacamole nevű egzotikusabb mártogatóshoz kanalazd ki a két avokádó húsát a héjából, és villával nyomkodd szét. A paradicsomokat meghámozva és felaprítva, a lila hagymát és a korianderleveleket finomra vágva add hozzá. Locsold meg két citrom levével, sózd meg, és ne tedd mixerbe, csak alaposan keverd össze. Amikor a tálalóedénykébe kanalazod, locsolj rá még egy kis citromlevet, és fóliával szorosan zárd le a tálat. 4. Kínálj melléjük pitát, pirított kenyeret. 5. A kísérőhöz tölts félig egy kancsót jéggel, tegyél bele friss mentaleveleket és két citromot karikára vágva. A vodkát egy másik kancsóban keverd össze zöldcitromlével (3 deci vodka, 5 zöldcitrom leve), és öntsd rá a jégre, aztán tölts rá annyi tonikot, hogy a kancsó megteljen. vid4u.init(480,360,’9msjlKYrMD’,null,3); Forrás: