Kerttervezés újrahasznosított anyagokkal

Mindig szórakoztató a már nem szükséges dolgokat újra felhasználni a kertben. Nem kell mindig vaskos pénztárca a kerttervezés során és ahhoz sem, hogy kertünk művészi értéket kapjon.

Kerttervezés újrahasznosított anyagokból – művészeti alkotások

Mindig szórakoztató a már nem szükséges dolgokat újra felhasználni a kertben. Érdekes dolgot lehet például kihozni a ház felújítása után megmaradt cédrusfából. Deszkákra vágva a fát, kiegészítve a szükséges zsanérokkal és egy régi ültető kanállal (kilincs helyett) elkészíthetjük titkos kertünk bejáratának ajtaját.

kert-ajto-fa
Titkos kertünk ajtaja

A nagy csomagokat gyakran vonják be acélráccsal, hogy még jobb védelmet biztosítson a szállítás során. Ebből is szép kis művészi alkotás kerülhet a kertbe. Lehet ültetni a keretek köré bokrokat, virágokat, füvet. Az otthoni átalakítás után megmaradt cserép pedig jól mutatna a rácsok belsejében lógva egy láncon. Persze már meglévő virágcserepeket is használhatunk a keretek belső részeinek kitöltésére.

fem-keretek_01
Befuttatható, feldíszíthető fém keretek

Mindenki elgondolkozik azon, hogy mihez kezdjen a karácsonykor használt és eltört, drótból készült szarvassal. Távolítsd el az összes vezetéket és lámpát, majd fújd le a vázat sötétzöld vagy fekete festékkel. Lefedjük dróthálóval a vázat, és létrehoztunk egy műkertészeti formát. Töltsük meg a belsejét mohával és földdel, majd ültessünk bele kedvenc borostyánunkból, hogy körbenője az alakzatot. Ha a szarvas kisméretű, tegyük egy nagy edénybe, kitámasztva kövekkel, hogy egyenesen álljon, majd töltsük meg az edényt földdel. Ültessünk borostyánt a földbe és futtassuk vele körbe a szarvast.

szarvas-egok
“Az anyag nem vész el, csak átalakul”

Szét kell nézni a házban, pincében vagy garázsban, és felhasználva a „lomokat”, különleges művészeti alkotásokat lehet létrehozni!

Kreatív kertészkedést kívánunk mindenkinek!

Forrás: edenkert.hu