Kényeztető, otthoni wellness tippek

Egy kényeztető, szépítkezős nap a bőrünkre és az idegeinkre is jó hatással van. Most adunk néhány pénztárcakímélő, otthoni wellness tippet, melyekkel szinte újjászülethetsz.

Wellness tippek

Télen fokozottan érdemes figyelmet fordítani a bőrápolásra. Kevesen tudják, de a konyha számos olyan természetes anyagot rejteget, amiket felhasználva a bőrünket igazi frissítő, hidratáló kezelésekben részesíthetjük.

Frissítő arcmaszk száraz bőrre

A téli időszakban a száraz, repedezett bőr sok problémát okoz. Ha megfelelően szeretnéd hidratálni az arcbőröd, otthoni arcpakolást is készíthetsz. Az avokádó például gazdag E-vitamin forrás, így kiváló hidratáló is egyben. Turmixolj össze egy friss avokádót négy evőkanál natúr joghurttal. Ezután vidd fel az arcodra az így kapott krémet, és hagyd fenn kb. 10-15 percig, majd öblítsd le meleg vízzel.

Gőzölődj!

A gőznek számos jótékony hatása ismert. Többek között megnyitja a pórusokat, eltávolítja az elhalt hámsejteket, méregtelenít, a bőrt puhává, selymessé varázsolja, és boldogság hormont szabadít fel a szervezetben. Akár otthon is kényeztetheted az arcodat a gőz segítségével. Forralj vizet, hajolj a forró víz fölé, egy törölközővel a fejeden. Az meleg okozta izzadás következtében a szervezet megtisztul. A méregtelenítésnek ez az egyik leghatékonyabb módja.

Fotó: 123rf.com

Kézbőr puhítás házi készítésű krémmel

A kiszáradt kezek hidratálásához használhatsz vazelint, vagy házi készítésű krémet is. Ha a krém mellett döntesz, keverj el néhány evőkanál hideg tejszínt két csepp teafaolajjal, öt csepp levendulaolajjal, egy kanál olívaolajjal, és egy  banánnal, majd turmixold össze. Amikor az összetevőket teljesen eldolgoztad, dörzsöld be jól az így kapott krémmel a kezeidet, majd húzz fel rá egy pamutkesztyűt. Így akár tévézés közben is hidratálhatod a kezeidet.

43157468 – lavender flowers with essential oil, close-up.

Házi testradír két perc alatt

A só és a cukor kiválóan használható testradírnak, hámlaszt, és serkenti a vérkeringést. Keverj össze egy csésze tengeri sót, fél csésze olívaolajjal. Óvakodj az egyszerű jódozott sótól, túlságosan durva. Ha érzékeny bőröd van, helyettesítheted cukorral is. Jól dolgozd el, ha finom illatokkal szeretnéd feldobni, keverj hozzá néhány csepp illóolajat.

Forrás: Oxygen Medical


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.