Katus Attila tippjei a sikeres életmódváltáshoz

Az újévi fogadalmak negyedét már az első héten megszegik, és az idő előrehaladtával egyre kevesebben emlékeznek rá, hogy milyen elhatározásokkal kezdték az évet. Katus Attila, a MOM Wellness személyi edzője segít, hogy ezúttal ne veszítsük el a lendületet és a motivációt.

  1. Lépjünk a tettek mezejére!

Az edző szerint rendkívül fontos, hogyha megszületett a döntés, a lehető leghamarabb cselekedjünk: ne keressük a kifogásokat, mentségeket, hiszen egy kis mozgáshoz még csak ki sem kell mozdulnunk az otthonunkból.

  1. Kisebb lépések, reális célok

„Az életmódváltás helyett gondolkodjunk életmód változtatásban” – kezdte Attila. „Ez azt jelenti, hogy ne egy drasztikus programba kezdjünk, amely biztosan kudarcot vall, hanem tegyünk apró lépéseket, például fokozatosan építsük be a mozgást a mindennapjainkba. Kezdetben heti két alkalom is már célravezető lehet.”

  1. Írjunk tervet!

A terv írása nem csak azért fontos, hogy lássuk magunk előtt az elérendő célokat, és támaszkodhassunk a folyamatos eredményekre, hanem azért is, mert így leírt nyoma van az elhatározásainknak – Attila szerint ez sokkal jobban hat a lelkiismeretünkre, mintha csak ábrándozunk a vágyott alakról.

  1. Hóban-fagyban is edzés!

Bár a hűvös napokon nehezebben vesszük rá magunkat, hogy elmenjünk a konditerembe, a szakember hangsúlyozta, hogy minél rosszabb az időjárás, annál többet segít a lelkiállapotunkon a sport. Egy teljes testet átmozgató, alapos edzés után könnyebben viseljük a tél és az időjárás viszontagságait is.

  1. A titkos összetevő

„Ritkán hangsúlyozzák, pedig mindennek az alapja, hogy kipihentek legyünk! A fáradt, kialvatlan ember kevésbé motivált a sportra, jobban kívánja a gyors szénhidrátokat, egészségtelen ételeket, míg ha kipihentek vagyunk, az edzéshez is sokkal pozitívabban, energikusabban állunk hozzá.”

Forrás: https://napidoktor.hu/index