Kárpáti Rebeka is pajzsmirigybetegségben szenved!

A pajzsmirigy működési zavarai sok problémát okoznak, de egy fiatal színésznőnek ez a betegség akár a karrierjébe is kerülhet. Kárpáti Rebekának szerencséje volt, hogy rájöttek, mi baja, még az előtt, hogy tönkrement volna az élete.

Egy modell-színésznőnek a külseje épp olyan fontos, mint a tehetsége. Kárpáti Rebeka ezt jól tudja és odafigyel arra, hogy egészséges életmódot folytasson, ezáltal megőrizze szépségét. De egy évvel ezelőtt mégis olyan helyzetbe került, amit az ellenségeinek nem kíván az ember!

“Körülbelül egy éve kezdődött a rémálom, először csak azt vettem észre, hogy sokkal lassabban nő a hajam, majd el is kezdett hullani. Ezután kiütések jelentek meg a bőrömön és a menstruációm is rendszertelen lett. Mivel ezek a tünetek egymás után, szép lassan jelentkeztek, mindig az adott problémára kerestem megoldást. Voltam hajgyógyásznál, majd később bőrgyógyásznál, sőt gasztroenterológusnál is. Mindent bevetettem, hogy meggyógyuljak, de semmi sem segített. – kezdte történetét Rebeka, akinek aztán személyes őrangyala segített! – Egy nap az anyukám rákeresett a neten a tüneteimre, és úgy gondolta, érdemes lenne esélyt adni egy endokrinológusnak is, hátha ő tud valami megoldást a bajomra. Szerencsére igaza lett – anyukámnak mindig igaza van – mert az orvosnál kiderült, hogy a pajzsmirigyemmel van gond, konkrétan alulműködik – mondta a szépség.

Máshol is bajt okozhat

Miután rájöttek, hogy mi okozza tüneteit és kezelték is azokat, kiderült, hogy betegsége miatt Rebekának rendszeresen orvosi ellenőrzésre kell járnia. Pajzsmirigyének működési zavara olyan szövődményekkel járhat, amely megnehezíti életét. – Sokáig kerestem azt az orvost, akiben teljesen meg tudok bízni, de szerencsére találkoztam az Ezüstfény Klinikán Dr. Pataky Zsolt fül-orr-gégész szakorvossal, aki eloszlatta a vizsgálatokkal kapcsolatos félelmeimet. Mivel a pajzsmirigy probléma befolyásolhatja a hangképzést, elváltozást okozhat a torokban és kívülről is látható jelei lehetnek, így fontos, hogy évente lásson szakember. A doktor úr aprólékosan kikérdezett az állapotomról, átnézte a korábbi leleteimet is. Ezt követte a gégetükrözés, amitől – bevallom – kicsit tartottam, mert nem hallottam róla sok jót. Szerencsére kellemes meglepetésben volt részem, hiszen kicsit sem volt kellemetlen. Egy vékony, endoszkópos eszközzel vizsgálta meg Pataky doktor a gégémet. A kis műszer végén még LED-es világítás is volt, amelynek segítségével könnyebben fel tudta mérni a helyzetet. Szerencsére mindent rendben talált, én pedig már beírtam a jövő évi naptárba a következő kontrollt, amit ismét itt, az Ezüstfény Klinikán fogok elvégeztetni. A jó dolgokhoz ugyanis ragaszkodom! – árulta el mosolyogva Kárpáti Rebeka.

Fotók: TV2.hu

Forrás: Ezüstfény Klinika


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.